Messi skaper historie med Miami: Selv motstandertreneren bøyer seg i støvet

18/08/2023 10:30

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lionel Messi har nå scoret ni mål på seks Inter Miami-kamper.

Lionel Messi dro ikke til USA for å slappe av. I så fall har planen mislyktes.

Argentineren har vært intet mindre enn fenomenal siden overgangen til Inter Miami, og natt til onsdag resulterte det i en finaleplass for klubben.

Her slo Miami Mikael Uhres Philapelhia Union 4-1 i semifinalen i ligacupen, en årlig turnering med lag fra MLS og den meksikanske ligaen.

Med et langskudd scoret Messi og gjorde det 2-0, hans niende scoring på bare den sjette kampen i Inter Miami-drakten. Alle kampene har vært i ligacupen, og dermed har argentineren spilt en viktig rolle i den historiske finaleplassen.

Det fikk motstandertreneren til å bøye seg i støvet. Selv i øyeblikket av nederlag.

– Det krever en komplett laginnsats å ha en sjanse mot et lag som Miami. Vi gjorde for mange feil de første 20-30 minuttene, og det straffet de. Vi var ikke oss selv, men de spilte veldig bra.

– Publikum var fantastisk og stemningen var god. Var det mange rosa trøyer? Ja, selvfølgelig. Men sånn blir det uansett hvor han går. Han er global, og den beste som noen gang har drevet med sporten vår. Og han er ydmyk. At han fortsetter å prestere igjen og igjen, selv om han ikke er tvunget til å gjøre det ... Ja, han er en vinner. Nå skal han til finalen, og det gjør vondt at det ikke er oss, sa Curtin til ESPN etter hjemmetapet.

Miami ble også assistert av Jordi Alba, som scoret og gjorde 3-0, mens Sergio Busquets også spilte en annen stor kamp i den rosa trøya. 

På mange måter historisk

Dermed spilte den tidligere Barcelona-trioen en viktig rolle i Miamis sjette seier på rad.

I finalen skal Miami møte Nashville SC, der tidligere Brøndby-spiller Hany Mukhtar er den store stjernen.

Seieren var historisk for David Beckhams klubb av mange grunner. Det er første gang klubben har vunnet seks kamper på rad, samtidig som det er klubbens første finale noensinne.

I tillegg har Miami også sikret seg en plass i CONCACAF Champions League, noe klubben aldri har prøvd før.