Mike Tyson anklaget for å ha slått og voldtatt kvinne i limousin

25/01/2023 09:21

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En kvinne har anlagt søksmål mot Mike Tyson, som hun hevder voldtok henne tidlig på 1990-tallet.

En kvinne fra den amerikanske delstaten New York har anlagt søksmål mot den tidligere bokseren Mike Tyson, som hun anklager for å ha voldtatt henne.

Det er ifølge rettsdokumenter arkivert i New York domstol.

I dokumentene sier kvinnen at hun møtte den verdenskjente bokseren på en nattklubb «tidlig på 1990-tallet».

Kvinnen fulgte Mike Tyson inn i limousinen hans. Ifølge kvinnens beretning banket bokseren henne opp her før han voldtok henne.

"Som et resultat av Tysons voldtekt, led jeg fortsatt og lider av fysiske, mentale og følelsesmessige skader," sa hun.

Ingen kommentarer

Kvinnens identitet er anonymisert i rettsdokumenter. Hun søker erstatning på fem millioner dollar, noe som tilsvarer drøyt 34,2 millioner danske kroner.

Verken Mike Tyson eller hans advokater har kommentert søksmålet.

Den ble innlevert i forbindelse med en lov vedtatt i New York som tillater ofre for seksuelle forbrytelser å søke om erstatning selv om forbrytelsen faller innenfor foreldelsesloven.

Avsonet fengselsstraff

Tyson ble født i 1966 i bydelen Brooklyn i New York City. Han hadde en turbulent barndom før han fikk aggresjonen sin ut gjennom boksing, og vant utallige verdensboksebelter i tungvekt på 1980-tallet.

Han er kjent for sin kompromissløse stil, sin raske tilnærming og ekstremt harde slag.

Han sonet en tre års fengselsstraff fra 1992 for å ha voldtatt modellen Desiree Washington, som var 18 år da det skjedde.

Etter å ha sonet straffen, slet han med bokseformen og klarte ikke å holde på titlene. Han er spesielt kjent for en boksekamp mot Evander Holyfield, hvor han endte opp med å bite av en del av motstanderens øre.

Grepet av depresjon og overgrep fortsatte han å skape overskrifter i årene som fulgte - ikke minst på grunn av et enmannsshow der han beskrev de mange opp- og nedturene i livet hans.

I dag jobber han i cannabisindustrien, hvor han har sitt eget produktmerke. Han er også programleder for podcasten "Hotboxin'".