Norsk ekspert: ”Helt sykt å se på”

30/01/2023

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Norsk ekspert hyller danskene.

Med den episke håndballtriumfen i VM, som gjør de danske guttene til tre ganger verdensmestere – på rad – har de danske håndballmesterne skapt historie som ingen andre har klart før.

Komplimentene skyller over dem som om det var den danske offensiven som nådeløst har knust all motstand de siste tre årene i VM-sammenheng.

– De har så mange gode spillere at det er helt sykt å se på, sier den norske viaplay-eksperten Kristian Kjelling.

Seieren mot Frankrike, som har hat samtlige store titlene i et tiår, har fått landets medier til å fremstille Danmark som en skummel motstander.

L'Équipe kaller eksempelvis de tre ganger verdensmesterne "The Monsters of the North."

"Det er litt skremmende å se Mikkel Hansen, sannsynligvis den beste angrepsspilleren i historien, spille en birolle i Danmarks vanvittige, offensive hær. Mellom Gidsels ville tyngdepunkt og Simon Pytlicks rasende avslutninger, inkludert en rakett avfyrt i 105 km/t."

Le Parisien var også nesten målløs over Danmarks opptreden.

– Hvis du slår opp styrke og kraft i ordboken, finner du Danmark. Danskene lurte franskmennene med en annen VM-stjerne, men de har nå blitt en del av spillets historie en gang for alle. Etter 2019 og 2021 er de verdensmestere for tredje gang på rad: en historisk prestasjon.

Den vanvittige prestasjonen med tre verdenstitler på rad fremheves også av spanske AS, som kaller det noe «uten presedens».

Her er det også rom for å fremheve noen av Danmarks store profiler – spesielt én.

"Vi kjente allerede Gidsel, som ser ut som tiårets stjerne, men han har med seg et annet ekstraordinært talent, Pytlick."

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.