Petter Northug om broren: "Blir forbanna"

08/02/2023 11:17

Emma Sletta

Sport
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Det norske sprintlaget er godt i rute til VM. Men én mann har slitt overraskende mye de siste ukene.

Den 27 år gamle skiløperen Even Northug har fortsatt til gode å nå en finale etter tre konkurranse helger på rad.

Even hadde en periode før jul det luktet svidd av. Etter en god treningsperiode gjennom julen dukket han opp igjen og gikk inn til NM-sølv på Gjøvik i midten av januar.

Men de påfølgende tre verdenscup helgene har gått dårlig, forventningene tatt i betraktning.

Og storebror Petter Northug er bestemt heler ikke førnøyd med lillebrors prestasjon. 

– Det har vært sløvt og det er sånn i sprint at er du sløv én gang, så ryker du. Men den sløvheten han har hatt nå tror jeg vil gjør ham skjerpet inn mot VM. Men jeg skulle gjerne sett ham våken og ikke sløv. Jeg blir jo forbanna når jeg ser det og så diskuterer vi det saklig etterpå, sier storebror Petter Northug til VG.

Hvor han fortsetter med:

– Han er en rendyrket sprinter og da må han gripe mulighetene sine. Ellers får han komme seg hjem, studere skole og gå Skandinavisk cup igjen.

Storebror Petters analyse er at Livigno-helgen på mange måter er en historie for seg selv. Den legger han ikke spesielt stor vekt på. 

Sprintlandslagstrener Arild Monsen legger vekt på Northugs enorme fremgang i fjor. Han slo seg inn på elitelaget og har gjennom sesongoppkjøringen prestert bra på treninger.

– Nå skal han lytte til kroppen, justere litt i treningsarbeidet. Han skal hente seg litt igjen, både kroppslig og i hodet. Vi skal ikke belaste ham mer slik at vi kommer dit vi har vært de siste ukene. Nå gjelder det å komme seg ut av det, sier Monsen avsluttende.

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.