Pogačar sendte hilsen til avdød syklist etter seier

14/02/2023 11:04

Emma Sletta

Sport
Tadej Pogačar vant det spanske endagsrittet Clasica Jaén Paraiso Interior mandag ettermiddag. Deretter sendte han en spesiell hilsen.

- For Estela Domínguez.

Det var den ettertenksomme hilsenen Tadej Pogačar sendte etter at han vant det spanske endagsrittet Clasica Jaén Paraiso Interior mandag.

Sloveneren viste at han ikke bare er en god syklist. Han har også prisverdige menneskelige egenskaper.

Ordene er tilegnet den unge syklisten som gikk bort torsdag i forrige uke.

Estela Domínguez (19) var ute å trene da hun ble påkjørt av en lastebil.

På mandag ble hennes minne hedret av Pogačar, som skrev sitt budskap på løpets offisielle trøye.

Estela Domínguez var en av de mest lovende kvinnene i spansk sykling.

Hun var datter av den tidligere syklisten Juan Carlos Domínguez, som la opp i 2006.

Pogačar viste storform

Tadej Pogačar vant mandagens endagsritt i overlegen stil.

Med 45 kilometer igjen gikk den to ganger Tour-vinneren på en kupert grusvei og slo et hull til det siste fra utbryteren ni kilometer senere.

24-åringen var suverent foran, så selv om han måtte bytte sykkel med åtte kilometer igjen, var seieren aldri i fare.

Pogačar kom i mål 58 sekunder foran britiske Ben Turner. Belgiske Tim Wellens avsluttet pallen med en tredjeplass, mens danske Andreas Kron ble nummer fem.