Ville bilder: Verdensmester kjedet seg mens konkurrentene kom til målstreken

Katie Ledecky. / Foto: Shutterstock.com

Det er ingen foran henne, ved siden av – eller, ja, i nærheten av henne.

Den amerikanske svømmeren Katie Ledecky er helt overlegen på sin favoritt 1500 meter avstand.

Men nå har hun nådd nye høyder.

Les også

Danske i sjokk etter møtte med Casper Ruud

Svømmeren er faktisk så god at hun når å kjede seg før de nærmeste konkurrentene plasker seg til målstreken, skriver News AU.

Det var et ganske godt eksempel på dette da svømmeren måtte forsvare sin verdensmestertittel på 1500 meter fri under VM i Budapest.

Amerikaneren kom til målstreken først, og her viste TV-bildene en Katie Ledecky med et fortvilet blikk nedover bassenget.

Ledelsen var blitt så stor at alle de andre svømmerne var helt ute av TV-bildet da Katie Ledecky traff finaleplaten.

Verdensmesteren selv var godt fornøyd etter at hun avsluttet på en tid på 15 minutter, 30 sekunder og 15 hundredeler, som var 14 sekunder raskere enn andreplass.

"Jeg hadde et godt løp, målet mitt var bare å holde tempoet," sa hun.

Ikke bare knuste det store løpet alle motstanderne, det var også den sjette raskeste tiden en kvinnelig idrettsutøver noensinne har prestert på 1500 meter fri.

De andre ni gangene som er blant de 10 raskeste tidene, er også satt av Katie Ledecky. Den raskeste noensinne hun satte i 2018, hvor tiden var: 15:20.48.

Den 25 år gamle amerikaneren er ennå ubeseiret på 1500 meter fri i løpet av sin karriere. De mange seirene i bassenget på tvers av disipliner har vunnet henne imponerende syv gullmedaljer i OL og tjue VM-medaljer.

Les også

Spilte til tross for positiv test: Her er grunnen