VM-stjerne mistet kjæresten i stygg trafikkulykke: "Verden min verden raste sammen"

27/02/2023 08:04

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
På et brøkdels sekund endret alt seg for Anze Gros.

Og livet slik han kjente det, forandret seg plutselig. Dette sier skiløperen i et intervju med Expressen.

Tilbake i august opplevde han sitt verste mareritt da kjæresten hans - 19 år gamle Hana Mazi Jamnik - ble drept da langrennsløperen ble truffet av en lastebil under en treningsøkt på rulleski.

– Hele min verden raste sammen. Jeg kan ikke sette ord på sorgen. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive hvordan jeg hadde det, sier Gros, som for tiden er i VM, om tiden etter at han fikk beskjeden om at kjærestens liv ikke kunne reddes.

Han og Hana Jamnik hadde kjent hverandre i mange år og dannet et par i to år. Etter den tragiske ulykken tok Anze Gros en pause. Hvor lenge det varte, kan han ikke huske, og det var ikke bare han som ble dypt berørt.

Det samme var hele det slovenske landslaget.

– Det var en veldig tøff tid for hele laget, selv i ukene etter, sier Gros, som også forklarer hvordan idretten har reddet ham.

Jamnik var ny på landslaget og gledet seg til VM på hjemmebane i Planica. Det var store forventninger til 19-åringen, da hun hadde vist sitt enorme potensial i junior-VM i 2021, der hun vant gull på 10-kilometeren.

Lastebilsjåføren som traff henne ble siktet for uaktsom drap og ble fratatt førerkortet.

Etter ulykken har Anze Gros vært svært involvert i trafikksikkerheten i Slovenia. Dog har han nesten ikke gått på rulleski.