Elon Musks planer for Twitter: Det kan koste penger

03/11/2022 13:00

Emma Sletta

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det var i forrige uke at verdens rikeste mann offisielt tok over Twitter. Nå truer han med at det kan koste penger å bruke plattformen.

Kjente Twitter-brukere kan snart måtte betale for luksusen av å ha det blå merket når Elon Musk vender oppmerksomheten mot bekreftelsesprosessen på sosiale medier.

SpaceX-grunnleggeren ble offisielt sjefen for Twitter i forrige uke da han fullførte en milliardavtale og gikk inn i Twitters hovedkvarter med en vask og kunngjorde 'Let that sink in!'

Etter å ha feid bort pappa-vitsen, begynte Musk å kunngjøre kommende endringer i den sosiale medieplattformen, inkludert et nytt 'innholdsmodereringsråd', som vil være ansvarlig for 'innholdsbeslutninger [og] kontogjenoppretting'.

Det skriver LADbible.

Søndag (30. oktober) delte Musk en tweet som kunngjorde at Twitters "hele bekreftelsesprosessen fornyes akkurat nå."

For øyeblikket er folk på Twitter som er "autentiske, bemerkelsesverdige og aktive" kvalifisert for et blått merke og kan motta godkjenningsstempelet ved å fylle ut et søknadsskjema.

Prosessen er forskjellig fra Twitter Blue, som for øyeblikket er et valgfritt månedlig abonnement som koster $ 4.99 og gir brukerne tilgang til tilleggsfunksjoner, et annet fargeikon på startskjermen og en måte å se annonsefrie artikler fra noen utgivere.

Men etter Musks overtakelse antyder en rapport nå at han planlegger å endre den månedlige abonnementsfunksjonen til en dyrere pakke - og verifiserte brukere må abonnere for å beholde sine blå haker.

Den er basert på rapporter fra folk som er kjent med saken og detaljer fra intern korrespondanse, og hevder at Twitter for øyeblikket planlegger å belaste $ 19.99 (212,33 norske kroner) for det nye abonnementet.

Hvis utrullingen av det nye abonnementet fortsetter som planlagt, vil Twitter-brukere som for øyeblikket er bekreftet, ha 90 dager på seg til å abonnere på Twitter Blue og betale mer enn 2.400 norske kroner i året, ellers risiker de å miste sine blå hak.

Dette betyr at kjendiser, journalister og andre kjente fjes alle kan være i fare hvis de ikke registrerer seg. President Joe Biden og Kim Kardashian er bare noen av dem som kan ende opp som resten av oss gjennomsnittlige, ubekreftede brukere hvis de ikke hoster opp kontanter.