Mange har dårlige mobilvaner: Her er de overraskende grunnene til at du bør slå den av oftere

17/11/2023 16:00

Emma

Teknologi
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det er flere gode grunner til å skru av mobilen i ny og ne.

Vi ønsker alle at smarttelefonene våre skal være klare 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, men å la disse komplekse enhetene være på hele tiden kan være en dårlig idé.

De fleste eksperter anbefaler å slå av telefonen minst en gang i uken, men er dette virkelig et alvorlig problem, og kan det gjøre noen merkbar forskjell for mobilenhetens ytelse og levetid?

Her er alt du trenger å vite om å gi smarttelefonen en velfortjent hvile, og om det er lurt å trykke på strømknappen en gang i blant.

Sunnere for batteriet

Dessverre varer ikke batteriene i telefonene våre evig. Prosessen med å lade batteriet og lade det ned kalles en syklus, og hver telefon har et begrenset antall av dem før batteriet forringes, og det kan holde mindre strøm enn før.

Dette er typisk et sted mellom 400 og 1600 sykluser, skriver The Mirror.

Når du lar telefonen være på, og selv under lading, brukes en liten mengde strøm for å opprettholde en nettverkstilkobling, noe som sparer batterilevetid. Du kan imidlertid bremse denne nedbrytningen ved å slå av telefonen når du lader enheten.

Sunnere for deg

De fleste eksperter er enige om at det å være online hele tiden ikke er bra for din mentale helse, i tillegg til å forårsake problemer med søvn, opprettholde konsentrasjon og belastning på øynene.

Å ha en og annen pause fra varsler, meldinger og andre distraksjoner kan hjelpe deg med å slappe av og være mer til stede, spesielt i virkelige sosiale situasjoner.

Å slå av telefonen en gang i blant vil hjelpe deg med å unngå å bli avhengig av sosiale medier, som har vært forbundet med følelser av utilstrekkelighet, depresjon og isolasjon.

Dette er spesielt viktig om natten, når hjernen din vil prøve å slappe av fra dagens stress.

Få fart på telefonen og fjern feil

Enhver datamaskin drar nytte av en omstart, noe som hjelper den med å fjerne midlertidige filer og hurtigbufrede data som kan kjøre i bakgrunnen.

Hver gang du slår av telefonen, tømmes RAM-en, dette fungerer akkurat som en datamaskin. Etter å ha vært slått på i lang tid, blir RAM-en din fylt med unødvendige data, noe som får systemet til å bremse og apper til å bli treg og i noen tilfeller mindre stabile.

Mens mange enheter har blitt bedre og mer effektive og administrerer og tømmer dette minnet, er det vanligvis noen data igjen.

Hvis du slår av enheten, frigjør du dette igjen, noe som gjør den klar til å ta på seg den neste store oppgaven uten å være begrenset av allerede tilstoppet minne, det kan også forhindre at systemkrasj går tom for minne eller forårsaker feil.

Mer miljøvennlig

Ved å slå av enheten om natten, kan du sikre at den varer lenger, noe som betyr at du ikke trenger å bruke penger på å erstatte den, du vil bruke mindre strøm for å holde den i gang, og færre telefoner vil bli produsert.

En av de mest kjente årsakene til at strømregningene dine holder seg høye, og hvorfor telefoner batteri og mister mange sykluser, er å holde telefonen ladet mens du sover, hvor den vil fortsette å lade en lading mellom 99 og 100 prosent.

Du kan unngå dette ganske enkelt ved å lade telefonen til 100 prosent og slå den av mens du kobler den fra, slik at den om morgenen, akkurat som deg, vil være frisk og klar for dagen fremover.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.