Avatar: Allerede planer om en 5 film

08/11/2022 14:57

Sofie

TV
Foto: Shutterstock
Filmskaperen sier at hvis ingen ser på The Way of Water, er han forberedt på å la Avatar 3 avslutte franchisen.

Avatar-regissør James Cameron har laget en ambisiøs serie med oppfølgere til sin historieskapende film. Den første, Avatar: The way of Water, går på kino 16. desember, og han har tre til på gang, med den femte filmen som skal lanseres i 2028. Men Cameron, ser det ut til, er også en realist. 

Filmskaperen sier at hvis ingen ser på The Way of Water, er han forberedt på å la Avatar 3 avslutte franchisen.

“Markedet kan fortelle oss at vi er ferdig om tre måneder, eller vi kan være halvferdige, noe som betyr: ‘OK, la oss fullføre historien i film tre, og ikke fortsette i det uendelige’, hvis det ikke er lønnsomt.” fortalte Cameron til Total Film

“Vi er i en annen verden nå enn vi var da jeg skrev dette, til og med” la han til. “Det er en-to-punchen - pandemien og streaming. Eller omvendt, kanskje det vil minne folk på hva det å gå på kino handler om. Denne filmen gjør definitivt det. Spørsmålet er: hvor mange mennesker bryr seg nå?” 

Avatar slo rekorder da den ble utgitt i 2009, og ble den mest innbringende filmen gjennom tidene. Rekorden har blitt utfordret de siste årene av Avengers: Endgame, selv om nyere utgivelser av Avatar har bidratt til å sikre rekorden. 

Avatar: The Way of Water vil ta seg opp år senere med Jake (i hans Na’vi kropp) og Neytiri som bor på Pandora med sin voksende familie. Begivenheter vil plassere dem i veien til Metkayina, en vannstamme av Na’vi som bor i det grunne av Pandorahavet. Kate Winslet og Cliff Curtis skildrer Ronal og Tonowari, ledere av Metkayina. 

Cameron har bekreftet overfor EW at den tredje filmen allerede er spilt inn, så det er sannsynlig at den når utgivelsesdatoen 20. desember 2024. Regissøren fortalte også til EW at “deler av 4” allerede er filmet inn også. 

Per nå er Avatar 4 og 5 planlagt til henholdsvis 18. desember 2026, og 22. desember 2028. Skulle Disney gå videre med disse planene, har Cameron allerede uttalt at han kanskje ikke regisserer dem alle.