En utrolig hendelse i naturparken: Ung elefant redder elefanttreneren sin fra å drukne

20/10/2016

Anniken Hauge

TV
Da en elefantpasser falt i vannet i parken, kastet den unge hunelefanten seg straks etter for å redde ham fra å drukne.

Darrick Thomson, elefanttrener i Elephant Nature Park i Thailand, har knyttet sterke bånd til den unge hunelefanten ’Kham Lha’. Han har vært med på å ta seg godt av den unge elefanten, etter hun ble reddet fra en brutal turistindustri, skriver Daily Mail.

Den 42 år gamle elefanttreneren forteller at den unge elefanten var i veldig dårlig forfatning da de fikk den overbrakt til parken. Den bare fem år gamle elefanten hadde blitt tvunget til underkastelse, ved å bli bundet og tvunget gjennom brutal trening. 

Heldigvis fikk naturparken overta den unge Kham Lha, hvor den istedet fikk omsorg og mat av elefanttrenerne.  

I parken ønsket den canadiske treneren Darrick Thomson å demonstrere deres nå nære vennskap, ved å kaste seg i elva og late som han holdt på å drukne. Kham Lha reagerte momentant, og løp rett ut i elva for å redde treneren. 

”Jeg gikk ut i elva for å vise hvor enestående forholdet mellom mennesker og dyr er. Og hvordan – hvis du utviser varme og vennlighet – elefanter er parate til å ofre seg for deg, forteller Darrick Thomson. 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.