Utrolig rekord: Verdens eldste noensinne har gitt seg til kjenne - se hans ville alder

28/08/2016 14:00

Anniken Hauge

TV
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Hvis opplysningene viser seg å være sanne, så kan indonesiske Mbah Gotho overlegent stjele tittelen som verdens eldste menneske - noensinne.

Tittelen som verdenshistoriens eldste person har hittil tilhørt den franske kvinnen Jeanne Calment, som i 1997 døde 122 år gammel.

Nå tyder mye dog på at den avdøde rekordinnehaver må gi tittelen fra seg, etter at en indonesisk mann nå har avslørt sin helt vanvittige alder.
Det skriver Metro

Den (sannsynlige) nye innehaver av rekorden heter Mbah Gotho, og i følge godkjente dokumenter har Gotho levd i utrolige 145 år!

Mbah Gotho har inntil nå levd alle årene utenfor offentlighetens søkelys, men nå er alderen hans blitt avslørt. Det har fått indonesiske myndigheter til å undersøke en rekke fødselsdokumenter, og siden har man bekreftet at det er gyldig. Mbah Gotho er født 31. desember 1870.

Den usedvanlige høye alderen gleder ikke akkurat Mbah Gotho - tvert imot. For spør man den gamle mannen selv, så er han visst klar til å dø.

- Det jeg ønsker, er å dø. Mine barnebarn er alle uavhengige nå, fortalte den gamle mannen i et intervju med Liputan 6.

Samtidig forteller han at han har levd såpass lenge, at han har overlevd alle sine 10 søsken, sine barn, samt sine fire koner, hvor den seneste døde for 28 år siden. 

Nå har Mbah Gotho barnebarna sine igjen, og en av de har fortalt at deres bestefar bruker mesteparten av tiden på å lytte til radioen, da øynene hans er for dårlige til å se på tv.

Om Mbah Gotho ender med å få den offisielle tittelen som verdens eldste noensinne, er dog ikke sikkert enda. Først skal dokumentene nemlig bekreftes av uavhengige eksperter.

Tidligere har mange prøvd å tilegne seg den famøse tittelen - blant annet en påstått 171-åring fra Nigeria og en 163-åring fra Etiopia. Uten hell.

På spørsmålet om hva hemmeligheten bak et langt liv er, svarte Mbah Gotho:

- Hemmeligheten er bare tålmodighet.