10 tegn på at du er en overtrøtt forelder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er kanskje på tide å ringe besteforeldrene, hvis disse tegnene gjør seg gjeldende.

Barn: Vårt lys i livet. Smørklatten på risengrynsgrøten vår. Solstrålen i ukens regnbyger. Gullet vårt. Men for all del, det kan virkelig også være et slit å ha de…

Når du virkelig ikke kan huske sist du fikk en hel natts søvn eller bare har fått vasket håret eller tatt en lang dusj alene (det vil si; uten små fingre som banker på døren eller prøver å åpne den), er det visse behov som begynner å melde seg hos deg.

Det er tegn på at du er en overtrøtt forelder. Tegn på at det kanskje er en ide å få ungene/barnet passet av besteforeldre eller på annen måte få deg en pause. Her kjenner vi til følgende tegn (kanskje har vi oversett noen?):

1. Din hygienestandard revurderes
”Yes, jeg fikk tak i tissestrålen”… Lekkert er det jo ikke, men når man er trøtt oppleves det som en stor suksess å stå med en tisse-varm klut eller et håndklede i hånden. For da slipper man jo å tørke opp fra gulvet (tørke, ikke vaske. Det orker man jo ikke). Samme opplevelse gjelder forøvrig når man rekker å ta tak i eller minske skaden, fra alt annet enn ekkelt – gulp, oppkast og bæsj.

2. Du velger ikke kampene dine 
Okay, så bærer jeg deg hele veien til matbutikken. Og du må gjerne sove i skapet. Og bare spise kjøttboller og ikke grønnsaker. Og vi bare dropper tannpussen i dag. Husker du alle de reglene og oppdragelsesteknikkene du en gang lovte å følge? De følger du ikke lenger.

3. Kaster inn håndkledet
Det er tiss i sengen midt på natten? = Sleng et håndklede over og sov videre.
Det er sølt melk på gulvet? = Sleng et håndklede over og gå videre.
Det er gulp/oppkast på gulvet og babyen gråter? = Dekk over det med et håndklede, inntil du gidder/makter å gjøre noe med det og babyen er glad igjen.

4. Du ser en krangel eller slåsskamp mellom barna dine
…Og gjør ingenting. Så lenge ingen blør eller hulkegråter er det jo ok…

5. Bestikkelser er en valid valuta
Ipad, rosinbolle, kaker, druer… Hva. Som. Helst! Tiden når barna skal hentes, middag skal lages og huset skal ryddes – et opplagt tidsrom for bestikkelser.

6. Sensur frafaller
Faen heller! Hold kjeft! Fuck fuck fuck. Alle de stygge ordene vi en gang lærte at man ikke skulle si, og som vi sier barna ikke skal si, de blir nå brukt. For no’ dritt.

7. Postmann Pat er barnevakten din.
Ja. Og hva så? Barne-tv og Netflix er vel til for en grunn.

8. Du føler deg sexy når…
Glem alle tanker om blondeundertøy. Nå føler du deg i stedet sexy når du tar deg en røyk. Eller spiser en pose godteri, uten at barna dine oppdager det. Eller når du overdriver hvor spennende ferien til barnet ditt var, i barnehagens loggbok om ”ditt barns ferie”.9.

9. Barnet ditt spiser sin andre (eller tredje) pakke rosiner for dagen
Glem anbefalingene. Det virket da du skulle ha en kopp te eller kaffe i fred og ro.

10. Du gjemmer deg for barnet ditt
Badet eller kjelleren er et deilig sted for en alenestund. Aaaahhh, så stille kan det være når viften på badet overdøver legoklossene i stuen.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.