Den ser ut som en vanlig bjørn - men bare se på hva bjørnen gjør og du vil bli sjokkert

22/08/2023 18:30

Sofie Hansen

Underholdning
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Bjørnen "Hank the Tank" har stjålet alle overskriftene.

I South Lake Tahoe, California, har en svart bjørn ved navn "Hank the Tank" og hennes tre unger stjålet alle overskriftene. Det kommer i kjølvannet av en rekke innbrudd – nærmere bestemt over 20 innbrudd – som har skjedd i nærområdet.

Men bak de oppsiktsvekkende overskriftene ligger en dypere historie om sameksistens mellom mennesker og ville dyr. Dette er skrevet av sosialnytt.

Bjørnens innbrudd ble drevet av et søk etter mat, og metodene hennes ble mer vågale over tid, og brøt seg inn gjennom garasjer, vinduer og dører. Men hva gjør du med en bjørn som har blitt for komfortabel i et urbant miljø?

California Fish and Wildlife Department (CDFW) har overvåket 'Hank the Tank' og ungene hennes i over et år.

Etter å ha merket bjørnen og tatt DNA-prøver, bestemte myndighetene seg for å flytte bjørnefamilien til The Wild Animal Sanctuary i Colorado, hvor de nå trives i et mer naturlig miljø.

Dette reiser spørsmål om hvordan vi best kan beskytte både dyreliv og mennesker når habitatene deres krysser hverandre.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.