Forskere med ny påstand: Kvinner kan lukte menn som er single

12/01/2023

Sofie Hansen

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kvinner kan lukte hvis en mann er singel, fordi de gir fra seg en annen – og kraftigere – lukt enn menn i forhold, ifølge forskere.

Ja, nok en gang er de modige boffinene der ute og gjør de harde gårdene for oss, og løser de store spørsmålene som vi alle trenger svar på.

OK, så de har gjort det ganske bra med kjernefysisk fusjon i det siste, og den interplanetære reisetingen er også ganske imponerende, men hvem lukter mer - single menn eller menn i forhold? Det er virkelig spørsmålet på alle våre lepper.

Vel, lurer ikke lenger, for guttene har bare gått og utført et eksperiment, og publisert funnene sine i et tidsskrift kalt Frontiers in Psychology.

Det har tidligere blitt hevdet at testosteron - som antas å være en sterk faktor i kroppsluktmengden - er høyere hos enslige menn på grunn av konkurransen om partnere de møter, mens de i forhold har en tendens til å ha lavere testosteron for å opprettholde båndet til partneren deres.

Det hele virker ganske logisk, ikke sant? Nå har forskerne testet det ut ved å gi 91 karer – 46 singletons og 45 partnere menn – en vanlig hvit t-skjorte, før de sendte dem av gårde om dagen deres.

De ba dem trene litt også, ikke minst fordi det alltid er bra, men også for å få dem til å trene litt.

De ønsket å sikre at «en betydelig mengde svette ble absorbert på t-skjortens armhule».

Den glamorøse verden av vitenskapelig forskning, folkens. Etter det ble skjortene gitt til 82 heterofile kvinner for en snus, hvor hver av dem luktet seks gutters duft.

Kvinnene fikk også presentert et bilde av mannen bak moskusen, før de foretok en dom.

Studieforfatterne skrev: "I samsvar med vår hypotese ble single menns BO vurdert til å lukte sterkere enn BO til partnere menn, "Vi fant også at single menns ansikter ble vurdert som mer maskuline enn partnere menns ansikter, men bare blant partnere kvinner."

Vel, det kan være at kroppslukten bidrar til å lede kvinner mot mer passende partnere, selv om de er opptatt av å påpeke at sterk BO ikke vil hjelpe deg med å finne kjærligheten, siden den ikke ble vurdert som mer sexy eller mer attraktiv enn den av de i forhold.

Forfatterne sa imidlertid: "Fra et evolusjonært perspektiv kan det være fordelaktig for kvinner å være i stand til å oppdage kjemosignalene som konnoterer parforhold og til slutt unngå å fri til partnere med menn (spesielt med avkom) på grunn av de relativt reduserte ressursene de kan tilby."

Det kan også være en annen grunn til det – ganske enkelt at single menn er mindre hygieniske enn de i forhold.

"Bevis for denne påstanden kommer fra forskning som viser at enslige menn har dårligere fysiske og mentale helseutfall enn partnere som kan manifestere seg som dårligere hygiene og derfor BO," skrev de.

Lukter single menn mer fordi de er single, eller er de single fordi de lukter mer?

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.