Grøss: Saw 8 har premiere i morgen - men traileren er nok til å gi deg mareritt

26/10/2017 13:30

Anniken Hauge

Underholdning
I morgen kommer en velkjent grøsser tilbake på kino, da Jigsaw har premiere på norske kinoer fredag 27.oktober. Ut fra traileren å bedømme ser det ut til at denne kan bli den verste Saw-filmen hittil.

- Do you wanna play a game? 

Slik starter de ikoniske Saw-film alltid, som siden 2004 har skremt livet av kinogjengere som har vært modige nok til å sette seg til rette i mørket. 

I morgen kommer det en ny film i grøsser-serien, og denne har fått tittelen ‘Jigsaw’. Den forrige filmen, ‘Saw 3D’, kom ut i 2010, og det er derfor første gang på syv år at en Saw-film ser dagens lys. Jigsaw er den åttende filmen i rekken.

Filmene har etter hvert oppnådd kultstatus, fordi de inneholder atskillige vanvittige utfordringer som de stakkars fangene i filmene blir utsatt for. Utfordringer som får oss andre til å sitte og trippe på kanten av kinosetet - eventuelt langt bak i setet med hendene foran ansiktet.

Den åttende filmen handler som vanlig om personer som på en eller annen måte har tatt livet for gitt, og derfor blir utsatt for diverse 'dødsleker'. De får bare unnslippe hvis de ofrer noe - ofte egne lemmer eller noe fra de andre av fangene. 

Gjennom tiden har seriemorden John Kramer, som går under navnet ‘Jigsaw’, etterlatt ofrene sine med blader, kniver, piggtråd og spader. Og selve tittelen bak den blodige filmserien (Saw) er også oppkalt etter en ekstremt voldelig scene med en sag, som mange sikkert husker fra den først filmen.

I den nye filmen finner politiet et lik som har en pulsespillsbrikke under huden, hvilket gjør dem svært mistenksomme og bekymret. De trodde nemlig at John Kramer var død for lenge siden.

I neste scene ser man fem mennesker med bøtter over hodet, som blir dratt mot en vegg med sirkelsager som går rundt i full fart.

Men det er ikke den eneste utfordringen, for i filmens trailer er det flere livsfarlige og ubehagelige dødsfeller, klare til å ta livet av folk på verst tenkelige måte.

Nå ja, og så kommer selvfølgelig også den lille tredukken med røde øyne tilbake også. Hyggelig.

‘Jigsaw’ har premiere på norske kinoer i morgen.

Du kan se traileren nedenfor.