Kinosuksess for norske filmer i jula

31/12/2023 11:00

Emma

Underholdning
Foto: Nordisk film
Foto: Nordisk film
Det har vært kinosuksess i jula.

Årets norske julefilm, «Den første julen i Skomakergata», har passert 400.000 solgte billetter.

Også andre norske filmer gjør det bra på kinolerretet.

Det kommer fram i en pressemelding fra Nordisk Film. 

Første juledag var det kinopremiere på en rekke store filmer, fra barne- og familiefilmer til spenningsdrama fra krigen. Og på toppen av listene er det flere norsk filmer.

121.098 har kjøpt billett til «Bukkene Bruse på badeland». Mens 70.778 har kjøpt billett til den kritikerroste krigsfilmen «Konvoi». Til «Den første julen i Skomakergata» er det solgt 400.701 billetter.

– Nå ligger det an til at en av fire kinobilletter som ble kjøpt i år, var til en norsk film. Det viser at norsk film er relevant og viktig som aldri før. At lokal film nå sørger for at vi kan runde av 2023 med sterkt kinobesøk og gode opplevelser for store og små, er rett og slett fantastisk, sier direktør Kjersti Mo, ved Norsk filminstitutt.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.