Reagerer på kritikk

30/05/2022 08:45

Emma Sletta

Underholdning
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvordan kan mennesker ende opp med å hate noe de en gang elsket så høyt, spør forfatteren av 'Game of Thrones'.

TV-serien ‘Game of Thrones’ var en massiv hit over hele verden, men like populær som de første sesongene var, like ondartet var det store klimakset i forrige sesong.

I den siste sesongen hadde ikke skaperne av TV-serien flere bøker å lene seg på, og det kunne sees i en sesong som ble stormet gjennom, noe av kritikken lød.

Men mens kritikken raste og brølte, satte 'Game of Thrones' universskaper George R.R. Martin seg tilbake i forbløffelse.

Det sier han i et intervju med The Independent.

"Jeg forstår ikke hvordan folk kan ende opp med å hate noe de en gang elsket så høyt", sier han.

- Hvis du ikke liker en serie, ikke se på den. Hvordan har alt blitt så giftig?

George R. R. Martin savner loyaliteten fra fans. Foto: Shutterstock.com

'De slipper atombomber' 
I høst kommer 'Ringenes Herre: Maktens ringer' på Amazon, og den bruker George R.R. Martin som giring for sin virkelige forbløffelse. Nemlig den skiftende fankulturen han opplever.

- 'Ringenes Herre: Maktens ringer' har ikke engang kommet ut ennå, men hvis du følger med på nettet, er kritikken som andre verdenskrig. De kaster atombomber på hverandre, sier han, og fortsetter:

- Du hører kritikk av noen av Marvels utgivelser og absolutt av deres DC-karakterer. Det pleide å være tilfelle at hvis du var en fan av 'Star Trek', likte du 'Star Trek'. Nå ser det ut til at halvparten av dem som kaller seg ‘Star Trek’-fans hater ‘Star Trek’, ‘Star Wars’-fans hater ‘Star Wars’, og Tolkien-fans hater ‘Rings of Power’. Hva i helvete er det som skjer?

Kritikken av ‘Rings of Power’ tok virkelig av da traileren ble sluppet, men at filmer og serier skiller seg ut fra bøkene er å forvente, understreker George R. R. Martin.

- Kanskje det (kritikken) kommer fordi det er endringer, men som forfatter ville du bli gal hvis det ikke var noen form for endringer. Du vil fortelle nye historier, ikke de samme om og om igjen, sa han.