Sjokk i julekalender: Norsk influenser flashet melonene

14/12/2022 12:38

Emma Sletta

Underholdning
Foto: Pressefoto/Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Pressefoto/Julia Marie Naglestad/NRK
Selv om Øyunn Kroghs bryststunt sikret seier i TV-adventskalenderen, ble det ikke utelukkende godt mottatt blant norske TV-seere.

– Er det noen som trenger melk til kaffe?

Den unge norske influenseren Øyunn Krogh går rundt i det julepyntede studioet, der hun og de andre deltakerne i juleforestillingen «24-stjerners adventskalender» har fått i oppgave å løfte stemningen ved et kjedelig julebord.

Hun har tok av seg toppen, og bruker de neste to minuttene på å gå rundt gjestene toppløs, klemme brystene mens hun stiller dem spørsmålet ovenfor og høster stor latter.

Selv om influenseren Øyunn Krogh taklet oppgaven med glans, var det flere av adventskalenderseerne som ikke likte det de så, og Øyunn har senere blitt rammet av en shit storm uten like.

Kaller det skammelig oppførsel

Det var under mandagens utgave av NRKs julekalender at den 27 år gamle kvinnen kastet trøyen, og siden da har TV-seere og brukere av norske medier som Dagbladet, VG og NRK vært flittige brukere av kommentarfunksjonen under artikler og innlegg om Kroghs bryststunt.

«Skammelig oppførsel», skrev en av de rasende tv-seerne, mens en annen kritiserte tv-kanalen. 

"For et lavt mål ... Forstår ikke at NRK kan være bekjent med dette."

Andre negative kommentarer lyder:

"Håper noen kan hjelpe henne, fordi hun trenger terapi, stakkars jente."

"Det er ingen grenser lenger. Motbydelig. NRK burde ha stoppet dette."

En ikke-seksualisert fremstilling

Fra ledelsen i NRK er motsvaret at det ikke er noen grunn til å seksualisere den unge kvinnens forsøk på å vinne programmet. 

Prosjektleder for «24-stjerners adventskalenderen», Mirja Mineras, påpeker blant annet at to av de andre deltakerne, Tete Lidblom og Emil Gukild, også har kastet av seg noen av klærne under tidligere episoder.

– Jeg skjønner at mange tror bryster er noe vi må skjermes fra. I utgangspunktet var det en ikke-seksualisert presentasjon, og siden familien syntes det var morsomt, hadde vi ingen problemer med å sende det, forteller hun.

Og hovedpersonen selv? Hun angrer absolutt ikke på at hun kastet toppen på riksdekkende TV. Ikke engang etter den påfølgende mediestormen.

– Jeg syntes det var gøy å levere det iskaldt. Vi er ikke fremmede for blottete brystkasser denne sesongen, da Emil Gukild rev av seg skjorta og viste frem brystet i en dansekonkurranse. Alt er lov her, tenkte jeg.

Deretter innså hun at det var et ganske vilt stunt hun nettopp hadde utført. Men for Øyunn Krogh mente hun aldri å skape debatt.

– Hvis du kan vise menns bryster, kan du også vise kvinners, sier influenceren, som tar lett på at noen har blitt sinte.

– Reaksjonene er ikke overraskende. Jeg har blitt vant til å få stygge kommentarer, sier hun.

I den 12. episoden var oppgaven å få en hel familie til å le på to minutter, og dermed bytte på å komme inn i rommet med sikte på å løfte stemningen rundt et presset julebord, og "gjøre alle lykkelige".

Øyunn Kroghs opptreden, som fikk den utvalgte familien til å smile, kan sees her.