Stor Netflix-suksess klar med siste sesong: Her er utfordringen

16/11/2023 14:00

Sofie

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Serien nærmer seg nåtiden og fiksjon og fakta kjemper side om side.

Fem sesonger har rullet over skjermen i den populære og høyt roste Netflix-serien «The Crown» og i morgen har første episode av sjette sesong premiere på strømmeskjermen.

For mange fans av serien betyr dette å se tilbake på kjente bilder, scenarier og uttalelser, for flere av seriens fans husker fortsatt tiden da verden ble rammet av nyheten om prinsesse Dianas død. Det skriver avisen The New York Times.

Prinsesse Dianas siste dager vil være fokus i første del av seriens siste sesong. Sesongen begynner i 1997 på randen av en av de mest forvirrende og tumultariske periodene i nyere britisk historie.

Det var perioden da Diana og kjæresten Dodi ble drept i en trafikkjakt gjennom Paris. Diana var bare 36 år gammel og hennes død sendte England i sjokk og sorg over tapet av henne – samt sinne mot kongefamilien.

De siste fem sesongene av 'The Crown' har slynget seg gjennom historien tiår for tiår, og startet med et episk portrett av dronning Elizabeth II og hennes ekteskap med prins Philip tilbake i 1947.

De tidligere episodene kunne ofte føles fjerne og omgitt av det mystiske mists of history , men med den nye sesongen som begynner et år etter Diana og prins Charles' skilsmisse og slutter med Charles' ekteskap med kjæresten Camilla Parker Bowles i 2005 åtte år senere, er ingenting skjult i uklare kilder eller usikkerhet. Og det kan by på utfordringer for produsentene.

I sjette sesong har de valgt å la de fire første episodene utforske omstendighetene som fantes før ulykken i 1997.

Ved å legge så mye fokus på den perioden risikerer produsentene å kollidere med seernes egne minner samt utallige tidligere skildringer av den historiske hendelsen - alt fra filmer til dokumentarer til bøker.

Serien gir imidlertid plass til et portrett som ikke tidligere har vært utforsket i samme dybde, nemlig Mohamed al-Fayed, Dodis far, en en gang fattig, men nå vilt suksessfull forretningsmann.

Imidlertid er mange samtaler og tanker skildret i serien ren gjetting og fiksjon, et problem Netflix-serien tidligere har opplevd at folk spekulerte i. 

De la derfor til en ansvarsfraskrivelse i fjor, og kalte serien for første gang et «fiktivt drama» som var «inspirert av virkelige hendelser».

2. En del av den sjette sesongen har premiere den 14. Desember.