Verdens høyeste kvinne flyr på et fly for første gang da flyselskapet fjerner seks seter

04/11/2022 14:29

Sofie

Underholdning
Foto: Shutterstock
Rumeysa Gelgi har vært med i Guinness Book of World Records for sin høyde på 213 cm. Hun har en sjelden genetisk lidelse.

Verdens høyeste kvinne har vært på et fly for første gang i livet, etter at Turkish Airlines flyttet seks økonomiseter for å gi henne plass, skriver Mirror

Rumeysa Gelgi - som står i Guinness Book of World Records for sin høyde på 213 centimeter - tok den 13 timer lange flyturen med Tyrkias nasjonale flyselskap.

25-åringen kommer seg vanligvis rundt med rullestolen sin, siden hun har Weavers syndrom, en sjelden genetisk lidelse som forårsaker rask vekst. 

Hun tok flyet fra Instanbul i Tyrkia til San Francisco i USA takket være flyselskapet som gjorde seks flyseter om til en båre for å få plass til henne. 

Gelgi skrev på et innlegg på sosiale medier til sine 19 500 følgere om turen. 

Hun skrev: “En feilfri reise fra start til slutt… dette var min første flytur, men det vil absolutt ikke være min siste… en hjertelig takk til hver eneste person som har vært en del av reisen min.” 

Gelgi, som jobber i teknologi programvareindustrien, sier at hun vil være i USA i minst seks måneder for å fremme karrieren og samarbeide med Guinness World Records.