10 år gammel gutt drakk vann i varmen: Noen timer senere ble han hastet til sykehus

12/07/2023 21:30

Emma

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
To foreldre har utstedt en advarsel etter at deres 10 år gamle sønn måtte hastes til sykehus etter at han senket seks flasker vann og endte opp med vannforgiftning.

Ray Jordan var ute og lekte med sine unge fettere i Columbia, South Carolina, i løpet av feriehelgen 4. juli og "løp i sirkler rundt huset, en haug med gutter sammen, hoppet på trampolinen."

Etter å ha "gitt full gass" med fetterne sine mens solen skinte ned, hadde Ray gått inn for å skaffe seg vann - men uten at foreldrene visste det, hadde han faktisk overhydrert og slått ned seks flasker vann mellom kl. 20.30 og 21.30.

Omtrent en time senere, klokken 22.30, begynte foreldrene Stacy og Jeff Jordan å merke at noe var galt da unggutten begynte å kaste opp.

I en uttalelse til WISTV sa Stacy at det var som om sønnen deres var 'på narkotika' eller 'full', og faren la til: "Han kunne ikke kontrollere hodet eller armene eller noe. Hans motoriske funksjoner var borte. Jeg kjørte ham rett opp til Richland Children's på den tiden.

På sykehuset kjørte legene en rekke tester for å prøve å fastslå hva som var galt med Ray og oppdaget at natriumnivåene hans var farlig lave, noe som skjer når nyrene ikke klarer å holde tritt med mengden vann som kommer inn i kroppen.

Stacy sa: "De ga ham noe for å hjelpe ham med å tisse så mye som mulig for å få ut væskene fordi det svulmet rundt hjernen hans, det var derfor hodet hans gjorde så vondt."

Han ble også gitt natrium og kalium av leger for å prøve å regulere blodet hans.

Heldigvis kom Ray seg helt og er nå ved god helse - men familien deler historien sin for å advare andre foreldre om de potensielle farene ved å drikke for mye vann.

Jeff sa: "Vi ville aldri ha innsett at han vasket alt ut og at det var farlig."

Foreldrene sier at den skumle episoden har lært dem å veksle mellom drikkevann og sportsdrikker - som Gatorade - fordi de inneholder elektrolytter som ikke fortynner blodet på samme måte som vann gjør.