10 år gammel jente svømmer på ferie med familien: Kort tid etter skjer tragedien

30/11/2023 22:00

Emma

Utland
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
En tiåring fikk en alvorlig infeksjon under svømming.

Det skulle være et avslappende avbrekk for Stefania Villamizar Gonzalez og hennes familie: I juni ferierte den ambisiøse unge ballettdanseren og turneren med foreldrene på et hotell i Santa Marta, Colombia - og måtte til slutt betale for turen med livet sitt.

Som  Daily Mail rapporterer, ble jenta plutselig alvorlig syk i løpet av ferien: barnet led blant annet av øreverk, feber og oppkast.

Vel hjemme så tiåringen først ut til å bli frisk: Symptomene avtok gradvis før Stefanias tilstand brått og dramatisk forverret seg kort tid senere.

Etter omtrent to uker kunne jenta ikke lenger komme seg ut av sengen, kunne nesten ikke stå opp og led av anfall. Bare en uke senere var Stefania død.

Men hvordan kunne dette skje?

Eksperter mener infeksjonen var forårsaket av en "hjerne-spising amoeba." Stefanias sørgende mor mistenkte at datteren sannsynligvis hadde blitt smittet gjennom nesen "mens hun lekte i vannet".

"Vi er knust, knust," sørget en annen slektning av jenta barnet i avisen, og forklarte hvorfor familien publiserte tragedien: "Vi deler vår historie slik at andre barn og familier ikke trenger å lide det vi går gjennom akkurat nå."

Det sies at sjefen for hotellet der Stefania trolig ble smittet av den dødelige infeksjonen, nå ønsker å heve sikkerhetsstandarden. Ingenting er kjent om mulige kriminelle anklager.

Den "hjernespisende amoeba", vitenskapelig kalt "Naegleria fowleri", finnes hovedsakelig i varmt ferskvann som innsjøer, dammer og elver, men har også blitt oppdaget i badeland og svømmebassenger.

Den kommer inn i kroppen gjennom nesen og spiser seg inn i hjernen, hvor den forårsaker livstruende betennelse i hjernehinnene og hjernevevet. Sykdommen er dødelig i nesten alle tilfeller.