10 år gamle George var ute med metalldetektor: Plutselig gjorde han et vilt funn

22/04/2023 17:56

Emma

Utland
Foto: Hansons Auctioneers
Foto: Hansons Auctioneers
10 år gamle George gjorde et ekstremt verdifullt funn da han og faren var ute med en metalldetektor. Han fant et 800 år gammelt segl fra middelalderen.

George Henderson må sies å ha tjent penger da han og faren, Paul, var ute med metalldetektoren. Her gjorde han et veldig verdifullt funn.

Den 10 år gamle gutten var heldig nok til å finne et segl fra middelalderen som endte opp med å bli solgt for £ 4,000, noe som tilsvarer rundt 36,000 kroner.

Far og sønn var ute på en åker i landsbyen Woodbridge i Suffolk, med en metalldetektoren. Etter bare 10 minutter fant George en merkelig gjenstand. Det viste seg å være et segl fra 1200-tallet.

Og det som var spesielt bemerkelsesverdig var at det gjemte bare fem centimeter under jorden. Til tross for dette hadde den ikke blitt funnet før.

På det unike segl er det et bilde av Jomfru Maria og Jesusbarnet. I tillegg inneholder den også en latinsk inskripsjon, som oversettes til 'Forseglet av Butleys orden og kloster, av Adam'.

Foto: Hansons Auctioneers

Seglet, som skal ha blitt brukt av prester for flere århundrer siden, ble solgt av Hansons auksjonærer i Etwall, Derbyshire. Her ble det solgt til en ikke navngitt privat samler i Storbritannia.

Inntektene fra salget er imidlertid ikke for seg selv av den 10 år gamle George. På den annen side må de deles med bonden som eier landet der han gjorde det vakre funnet.

Faren sa at sønnens oppdagelse overgikk alt han hadde funnet med metalldetektoren gjennom årene.

"Den historiske betydningen av seglet, snarere enn dens økonomiske verdi, er det som er viktig for både meg og George. Det er den mest spennende oppdagelsen noen av oss noen gang har gjort," sier han.

Foto: Hansons Auctioneers

George, som har brukt metalldetektoren sin med sin far siden han var fem år gammel, har funnet noen interessante ting gjennom årene, men ingenting som kan sammenlignes med dette seglet.

– Han visste at seglet var spesielt da han gravde det opp, men han visste ikke hva det var. Jeg visste at det var et segl fra middelalderen, sier Paul.

–Det jeg ikke visste da, var hvor uvanlig eller verdifullt det var, sier han og innrømmer at George ser ut til å være bedre enn ham til å gjøre store funn.

 

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.