11 år gamle Michelle får mensen: Uker senere, roper hun på moren fra badet

20/06/2023 18:15

Emma

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Michelle skulle på ferie, med faren sinn, i Tyrkia. Et par dager før turen får hun mensen. Moren hennes, Julie, ringer derfor til hennes eks mann og forteller dette, sånn at han kunne passe på datteren på ferien deres. Men et par uker senere roper Michelle igjen på moren, fra badet.

I seks år kjempet Michelle Peacock fra Irland mot en aggressiv livmorhalskreft. Tre dager etter 17 års dagen hennes tapte hun kampen. 

Nå deler foreldrene hennes historie om sykdommen.

Det skriver The Sun.

Datter var bare 11 år gammel da hun fikk mensen for første gang.

"Jeg husker at hun ropte ‘mamma, kom fort, jeg blør’ så jeg gikk ut på do. Det er et overgangs ritual for hver mor og datter." Husker Julie McClelland.

Hun og faren til Michelle, Mark, er skilt. Datteren skulle på ferie til Tyrkia sammen med faren. Derfor ringte moren til han, for å sette han inn i situasjonen slik at han kunne ta ekstra godt vare på datteren i løpet av ferien. 

Men noen uker senere viste datteren til moren at hun fortsatt hadde blod i trusa. Da visste Julie McClelland at noe var galt. 

Foreldrene til Michelle tok henne med til legen. Etter en rekke undersøkelser, hvor noen av undersøkelsene ble gjort under full narkose for å skåne jenta, var dommen klar. Michelle hadde en aggressiv kreft i livmorhalsen.

De neste 18 månedene ble brukt på cellegift. Jentas nydelige brune hår falt av i klumper, så foreldrene kjøpte parykker og skjerf til henne. Familien holdt omfanget av sykdommen skjult for omverden, med unntak av den nærmeste familie. Hun ble innlagt i London og fik strålebehandling dirkete i skjeden. Michelle hadde det helt grusomt. 

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Privat

Etter behandlingen ble jenta skannet igjen. Dessverre var resultatet hjerteskjærende. Kreften hadde spredd seg til venstre lunge. Hun fikk derfor fjernet en del av lungen og fikk mere cellegift. 

Hun fikk også livmoren, eggstokkene, blæren og en del av skjeden fjernet da hun var 15 år gammel. I resten av hennes korte liv måtte hun leve med en stomipose.

"Vi tok henne med til Tyrkia igjen før operasjonen. Mark og jeg kunne ikke la vær med å smil da hun proppet stomien ned i bikinien. Jeg lot henne enda få en tatovering på foten med mottoet ‘live, latter, love’. Jeg ville gjøre alt for å gjøre jenta mi lykkelig." Sier Julie McClelland.

Operasjonen tok 14 timer og hun ble innlagt på intensivavdelingen i to uker etterpå. Legene advarte om at det ville ta måneder for henne å komme seg igjen, men snart skulle Michelle være klar til å feire 16 års dagen hennes. 

Under sminken og den store festkjolen var kroppen hennes i fred med å lukke helt ned. Hun klarte å fullføre eksamen mens læreren hennes var eksamensvakt hjemme i stua. 

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Privat

Men kreften var tilbake. Legene kunne ikke gjøre mer. I februar 2013 ble Michelle fraktet til sykehuset for siste gang. 

I begravelsen hadde alle på seg rosa klær etter datterens ønske. Sangen ‘Diamonds’ av Rhianna ble spilt. Moren hennes gråt tre måneder senere da svaret på datterens eksamen kom. Hun hadde kun fått toppkarakterer.

Foreldrene hennes har holdt et ball hvert år siden datterens død. Overskuddet går til veldedigheten som støttet henne under sykdommen. 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.