14-åring død i forsøk på å forsørge moren og søsknene hans

01/09/2022 07:33

Emma Sletta

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Juan Wilmer Tepaz drømte om å bygge et vakkert hus til moren hans. Han var klar til å gjøre alt for å nå sitt mål, inntil han mistet livet.

Noen ganger gir ikke livet oss en gave. Videre er det synd når du er født i en liten by i et land som opplever økonomiske vanskeligheter og tilbyr få muligheter.

Det er imidlertid ingens feil at de kommer fra en økonomisk dårlig bakgrunn. Og det er i hvert fall ikke Juan Wilmer Tulul Tepazs feil. Denne 14 år gamle gutten måtte faktisk vokse opp tidligere enn han hadde forestilt seg og finne måter å forsørge familien på.

Han var til og med klar til å dra til USA for å jobbe hardt til han kunne bygge et hus for sin mor, som han hadde lovet. Men før han kunne realisere drømmen sin, mistet denne uskyldige gutten livet tidligere enn forventet i San Antonio 27. Juni.

Derfor ønsket Wilmer å tjene enda mer penger og var villig til å dø for å oppnå det. Men foreldrene hennes var uenige. Wilmers mor, Magdalena Tepaz, sa at hun ville stoppe ham og tryglet ham om å vente til han var litt eldre, men han var fast bestemt på å nå sitt mål og dro.

Det skal bemerkes at Wilmer er fra en region i Guatemala hvor 84% av innbyggerne lever i fattigdom, og 13% i ekstrem fattigdom, ifølge en rapport fra 2020.

Sist Magdalena hørte fra sønnen var da han sendte en telefonsvarer om at han skulle inn i en lastebil. Wilmer tok til og med et bilde og ba sin mor om å be for ham. 

Det skriver amomama.

Wilmer endte opp med å komme til USA, men døde i en forferdelig tragedie. Wilmer og 52 andre migranter endte opp med å miste livet i det som er kjent som "2022 San Antonio trailer dødsfall." De 53 migrantene forsøkte å bli smuglet inn i USA for å tjene penger. Men de kom seg bare til USA før de alle ble sendt hjem, i kister.