20 år gammel jente saksøker morens lege for å tillate henne å bli født

19/08/2022 10:20

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En ung kvinne saksøker morens lege for millioner av dollar fordi han tillot henne å bli født.

20 åringen Evie Toombes fra Skegness, Lincolnshire, ble født med spina bifida, en gruppe medfødte forhold forårsaket av manglende evne til å lukke strukturer rundt ryggmargen.

Den unge kvinnen er kjent fra ITV-programmet 'Hidden Disabilities: What's The Truth?'. Hun møtte også prins Harry og Meghan Markle i 2018, etter å ha vunnet en pris på et veldedighetsarrangement.

På grunn av diagnosen, noen dager må hun være koblet til slanger i opptil 24 timer i døgnet.

Til tross for sine utfordringer har hun klart å smi en karriere i showhopping, og konkurrert mot andre funksjonshemmede ryttere.

Retten i London hørte at hennes 50 år gamle mor hadde gått til dr. Philip Mitchell på Hawthorn-klinikken for å snakke om hennes planer om å få sitt første barn i februar 2001.

Det skriver Ladbible.

"Det var en veldig viktig beslutning å starte en familie fordi hun selv hadde mistet foreldrene sine da hun var ung," sa Evies advokat, Mrs Rodway, til dommeren.

– De hadde avstått fra samleie til etter at de hadde fått råd på denne høringen.

Nå saksøker imidlertid Evie Dr Mitchell for anklager om 'feil unnfangelse', og hun klandrer ham for ikke å råde sin mor, Caroline, til å ta de nødvendige kosttilskuddene før hun ble gravid.

Angivelig har legen benektet disse påstandene og insisterer på at han ga Evies mor passende og tilstrekkelig råd.

Rodway fortalte dommer Rosalind Coe QC at Evie saksøker for å «bli født i en skadet tilstand» og at hun krever millioner i erstatning for å dekke de økte levekostnadene for et funksjonshemmet liv.

Advokaten la til at hvis Caroline var klar over situasjonen, ville hun ha ventet på å bli gravid for å få en "sunn, normal" baby, men noen som var en "genetisk annerledes person" enn Evie.

På den annen side hevder dr. Mitchells advokat, Michael de Navarro, at legen ga 'rimelige råd' angående å ta folsyretilskudd.

I retten kom det også frem at Evies evne til å bevege seg blir svært begrenset, og at hun mest sannsynlig vil trenge rullestol etter hvert som hun blir eldre.

Til tross for hennes omstendigheter fortsetter Evie å utdanne og informere barn og unge om usynlige sykdommer og arbeider ved Nottingham University.