25-åring fikk små hull brent i øynene av lyset fra telefonen

23/08/2022 13:13

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De fleste vet at det sannsynligvis ikke er sunt å bli utsatt for stråling fra en mobiltelefon hele dagen, men få har tenkt på det faktum at lyset fra telefonen kan være veldig skadelig.

De fleste har satt lysstyrken på telefonen rett rundt i midten, slik at de har nok lys til å se, men fortsatt ikke går og blir blendet.

Imidlertid hadde en ung 25 år gammel jente ingen grenser for hvor mye lys som skulle være på telefonen hennes, så hun hadde alltid satt den opp på høyeste funksjon.

Det var uansett om hun var ute i dagslys eller om hun lå under dekslene, hvor du vanligvis ikke trenger mer enn et lite lysglimt for å kunne se hva som skjer på skjermen din.

De store mengdene lys fra telefonen har vist seg å være veldig skadelig for 25 år gamle Chen, som valgte å besøke legen sin da hun plutselig fikk blodskutte øyne og smerte.

Under besøket til legen ble hun fortalt at hun hadde brent hull i hornhinnen.

For å være presis var det opptil 500 små hull i hornhinnen, som følge av de kraftige lysstrålene som hun ble utsatt for via mobilen på daglig basis i to år.

Ligner på å plassere øynene i en mikrobølgeovn

Legen sa at hun hadde utsatt seg for mer enn 625 lumen (en enhet av lysstyrkemåling) hver dag i to år. Det daglige anbefalte maksimumet er 300 lumen.

Ifølge The Sun sa legen også at hvis en person blir utsatt for 600 lumen i mer enn to timer, vil det ha samme effekt som å bli bakt i en mikrobølgeovn.

Den 25 år gamle kvinnens syn hadde forverret seg betydelig på grunn av de store skadene, men hun klarte å korrigere noe av det med steroidbehandling, som allerede viste effekt etter tre dager.

Dessverre sier historien ikke hvilken telefon eller merke hun har brukt.

Leger anbefaler generelt at du ikke slår av lysene på rommet ditt hvis du planlegger å bruke telefonen om kvelden.

 

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.