Advarsel: "De vil prøve å gjøre noe helt grusomt"

21/08/2022 11:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De russiske styrkene kan ha noe under oppseiling.

Noe beskrevet som "veldig stygt". Noe "helt grusomt".

Dette er ordene i en advarsel fra Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy når han ser frem til den kommende uken.

I løpet av uken feirer landet sin uavhengighetsdag på onsdag, noe som også sammenfaller med det faktum at den russiske invasjonen av landet har pågått i seks måneder.

– Vi bør være klar over at Russland denne uken kan prøve å gjøre noe spesielt stygt, noe spesielt grusomt, sa Zelenskyy i sin tale til nasjonen sent lørdag kveld.

"Slik er vår fiende."

I talen sa den ukrainske presidenten også at landet «aktivt forberedte seg» på den kommende uken, som han kalte «svært viktig for vårt land»:

"Vår flaggdag, vår uavhengighetsdag, ligger foran oss. Feiringen av veteraner fra krigen for Ukrainas frihet ligger foran oss," sa han, med henvisning til landets uavhengighetserklæring fra 1991.

– Vi kommer definitivt til å huske legendene våre – dette er fortsatt en ukrainsk tradisjon. La oss huske dem hvis liv har blitt en del av vår nasjonale historie, som aldri kan bli slettet av noen – uten fiende.

Zelenskyy sa at en «betydelig milepæl» lå foran, da den russiske krigen, lansert av Vladimir Putin 24. februar, nå har pågått i seks måneder.

"En av fiendens viktigste oppgaver er å ydmyke oss, ukrainerne, for å devaluere våre evner, våre helter, for å spre fortvilelse, frykt, for å spre konflikt," sa Zelenskyy.

"Derfor er det viktig aldri, ikke for et øyeblikk, å gi etter for fiendens press, ikke å bli opphisset, ikke å vise svakhet. Vi må alle være sterke nok til å holde ut og gå helt til ukrainsk seier."