27-åringen har tjent nok til å pensjonere seg: Nå deler hun sine tre beste tips for å bli økonomisk uavhengig

01/02/2022 09:09

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En bruker på det sosiale medie TikTok har klart å bli økonomisk uavhengig selv før hun fylte 30 år, og hun deler nå sine råd.

27 år gamle Tori Dunlap driver nettstedet 'Hennes gran $ 100K', der hun gir tips og triks for å få en solid og god personlig økonomi, og så klarte hun også i fjor å ha tjent nok penger til å kunne pensjonere seg nå hvis hun ville, noe hun ikke planlegger på. 

"Jeg er økonomisk uavhengig, noe som betyr at jeg aldri trenger å jobbe en dag til i livet mitt hvis jeg ikke bryr meg," sa den 29 år gamle TikTok og forretningskvinnen, ifølge Ladbible.

I tillegg til å være økonomisk uavhengig, er et av Toris store mål også å hjelpe andre til å bli, og hun har derfor delt sine tre beste råd for å bli det på videoappen TikTok, og hvis du spør henne, handler hennes første råd om å komme i gang med en gang.

"[...] Jeg forteller alltid folk at den beste dagen å investere er i dag fordi du ikke ventet med å starte i morgen - du har tid på din side," sa hun, og forklarte at en av nøklene til å bli økonomisk uavhengig er å begynne å investere så mye og så raskt som mulig.

«Så begynn å investere hvis du ikke har gjort det, eller øk investeringene dine hvis du allerede har startet», utdypet hun.

Toris andre triks er ikke å tåle å beholde lønnen du alltid har hatt. Dermed sier hun at hun sørget for å forhandle om lønnen sin regelmessig da hun hadde en 8-16-jobb, og hvis det ikke lyktes, byttet hun jobb slik at hun kunne få en bedre lønn.

Det tredje og siste rådet er å starte en "side kjas", som har blitt populært på sosiale medier de siste årene, og det betyr i utgangspunktet bare å gjøre en liten bedrift som ikke krever mye arbeid, sammen med ditt vanlige arbeid.

"Denne fantastiske (nå globale syvsifrede) virksomheten som jeg eier var en gang en "side-hustle". Jeg gjorde det samtidig som 8-16-arbeidet mitt, noe som betydde at jeg kunne sette all den ekstra inntjeningen til side, sa hun, samtidig som hun forklarte at det også er en åpenbar mulighet til å skaffe kapital til investeringene hennes.

Flere tok Toris råd med applaus, og en skrev: "[...] En dag kommer jeg dit, men takk for informasjonen som kan hjelpe meg med å krysse mållinjen," og en annen skrev: "Du bør gjøre en "masterclass".

Imidlertid var flere også uenige med de unge TikToks, og påpekte at hun fikk det til å høres enklere ut enn det er, med en skrift: 'Hvordan investerer jeg uten penger?' og en annen skriver: 'Hvordan kan du investere hvis du er i dyp gjeld?'

En tredje skrev litt humoristisk: "Gråt med min lave lærerlønn."