3 år gammel gutt falt av sykkelen og fikk skrubbsår: Begge bena måtte amputeres

06/12/2022 07:58

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
3 år gamle Beauden Baumkirchner pådro seg et skrubbsår da han falt av sykkelen. De påfølgende komplikasjonene var alvorlige.

3 år gamle Beauden Baumkirchner ble nylig utskrevet fra intensivavdelingen i San Diego.

Gutten fikk en liten ripe i kneet da han falt av sykkelen, og komplikasjonene var så alvorlige at 3-åringen kjempet for livet i to måneder.

Til slutt måtte de amputere både bena og to fingre. TV 2 skriver at saken har fått enorm oppmerksomhet i USA.

Beaudens mor Julianna Baumkirchner sier at hun og ektemannen Brian Baumkirchner nesten har mistet oversikten over hvor mange ganger treåringen har blitt operert etter at han falt av sykkelen og utviklet toksisk sjokksyndrom (TSS), en sjelden, men alvorlig tilstand.

TSS er forårsaket av toksiner fra streptokokk- eller stafylokokkbakterier. Tilstanden, som den var for Beauden, kan være livstruende.

I løpet av de to månedene Beauden ble innlagt på sykehus, måtte han gjennomgå så mange som 18 operasjoner.

Kort tid etter ulykken fikk han feber og pustevansker. På grunn av infeksjonen ble blodstrømmen til armer og ben stoppet for å gi nok blod til hjernen. Til slutt måtte de amputere begge Beaudens ben og to fingre.

En innsamlingsaksjon ble startet på GoFundMe, hvor mer enn 1,4 millioner danske kroner ble samlet inn for å dekke de store sykehusutgiftene.

"Det er utrolig at når du er på et så mørkt sted, får du så mye lys fra folk. Det betyr mye," sier Beaudens mor, Julianna Baumkirchner, til TV 2.

Gutten har det bra under omstendighetene, men må klare seg uten både beina og to fingre resten av livet.