37-åring utga seg for å være gynekolog og lurte kvinner på nettet: Nå er han dømt

04/11/2022 07:51

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En 37 år gammel mann fra Malaysia ble onsdag dømt til fengsel etter å ha lurt flere kvinner til å sende ham bilder av kjønnsorganene deres.

Den dømte, Ooi Chuen Wei, brukte en falsk Facebook-profil for å kontakte kvinnene, og ba dem fylle ut undersøkelser som inkluderte spørsmål om kjønnsorganene og sexlivet, ifølge rettsdokumenter som CNN har sett.

Over en periode på fire år lurte han totalt 38 kvinner og mottok noe nærmere 1000 intime bilder og videoer.

Statlige domstoler i Singapore fant Ooi Chuen Wei skyldig i identitetssvindel og dømte ham til tre år og fire måneders fengsel.

Det var da en kvinne som hadde blitt mistenksom på Ooi Chuen Wei, leverte inn en politianmeldelse at forseelsen ble kjent.

Politiet ransakte deretter hjemmet hans og beslagla de digitale enhetene hans.

Under politiavhøret innrømmet han å ha lurt kvinnene.

Visejustisminister R. Arvindren ba om en fengselsstraff på minst tre år og åtte måneder til Ooi Chuen Wei, med henvisning til det store antallet ofre og hvor lenge Ooi hadde fortsatt sin svindel.

– Siktede gjennomførte en nøye gjennomtenkt plan for å tilfredsstille sine seksuelle lyster. (...) Han har misbrukt tilliten offentligheten har til leger, og han har brukt sosiale medier til å begå forbrytelsene.