5-åring valgte å tømme sparegrisen: Hennes neste trekk er hjertevarmende

17/01/2022 07:59

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Hun syntes dog ikke selv at hennes handlig er en stor sak.

Sunshine Oelfke, et barnehagebarn fra Ishpeming, Michigan, berørte hjertene til utallige Internett-brukere for noen år siden da den hjertevarme historien om hvordan hun tømte sparegrisen sin for å hjelpe en klassekamerat som ikke hadde råd til melk på skolen, ble en viral historie.

Da hun snakket med CBS News om den rørende hendelsen, avslørte bestemoren Jackie Oelfke at hun var forvirret da hun så Sunshine tømme sparegrisen sin på stuegulvet.

På spørsmål om hvorfor hun hadde bestemt seg for å tømme sparegrisen, sa den lille jenta at hun «måtte ta pengene til skolen for å få melk», sier Oelfke til TODAY Parents.

"Jeg forklarte at jeg allerede hadde betalt for melken hennes for måneden, og så så hun på meg og sa: 'Min venns mor har ikke penger til melk, men det har jeg.'"

Bestemoren fra Michigan avslørte at unge Sunshine hadde spart opp til å kjøpe en snøscooter, men at hun var villig til å bruke sparepengene sine til å hjelpe en venn. Neste morgen møtte Oelfke og Sunshine læreren Rita Hausher på Birchview barneskole og presenterte henne for de 30 dollarene barnehagebarnet hadde spart opp og forklart henne hva de var til.

Hausher, som ofte har dekket kostnadene for melkepenger for studentene selv, sa at hun ble dypt berørt av Sunshines vennlige gest.

«Jeg har alltid følt meg trist når jeg har måttet si nei til en elev når de spør om de kan få melk», sa hun, og la til:

«Takket være Sunshines vennlige handling mot en enkelt student, har den vokst så mye at den nå inkluderer alle, noe som gjør hjertet mitt lykkelig.»

Av de 20 barna i Sunshines klasse fikk omtrent halvparten angivelig ikke melk på skolen. Det koster $ 0.45 per kartong, og det er derfor omtrent $ 180 i måneden er nødvendig for hvert barn i klassen å få melk hver dag under lunsjen.

Oelfke startet derfor en GoFundMe-kampanje for å samle inn penger til melk for semesteret. Da fremmede fra hele landet donerte til sin "Milk Money Mission", klarte hun å skaffe nesten $ 20,000.

– Jeg tar melkepenger til skolen for vennen min fordi vennen min vil ha melk, og jeg vil også at vennen min skal ha melk, sier hun.

"Vi liker begge sjokolademelk."