70 kropper etterlat til å råtne i kofferter: Det er det en viktig grunn til

16/09/2022 13:49

Emma

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En studie med 70 dyrekropper har blitt etterlatt i fargerike kofferter i Vest-Australia, i det som er det største eksperimentet av sitt slag, ifølge forskere.

De råtnende kroppene til dødfødte griser ble satt i separate kofferter eller søppelkasser sent i forrige måned.

Det skriver LADbible.

Formålet med eksperimentet er viktig, ettersom forskere håper å lære mer om putrefaction-prosessen for å hjelpe åsteder med å rekonstruere et drap.

Forskerne måler temperaturforskjeller og fuktighetsendringer og hvordan det påvirker putrefaction-prosessen både i og utenfor kofferten.

De kjemiske endringene i bein og kjøtt vil også bli sett på, sammen med de mikrobiologiske endringene.

Tenker du sikkert på hvorfor kofferter og søppelkasser?

Ifølge forskerne viser rettsmedisinske sakshistorier og kriminalnyheter en stor del av døde kropper plassert i trange miljøer som kofferter, søppelkasser, kjøleskap og frysere.

Det er mange eksempler på mordere som bruker disse metodene for å skjule et lik for å prøve å skjule sporene sine.

Paola Magni, foreleser i rettsmedisin ved Murdoch University, har forklart hvorfor kriminelle bestemmer seg for å forlate organer i disse såkalte ‘begrensede tilgangsmiljøene’.

Hun sa: "Dette skjer fordi gjerningsmennene prøver å unngå at liket blir funnet av myndighetene og / eller fordi de trenger noe der de midlertidig kan lagre og flytte kroppen fra sted til sted: fra det primære åstedet, hvor dødsfallet / drapet skjer på det sekundære åstedet der liket blir igjen eller oppdaget."

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.