85 år gammel kvinne drept av alligator: Ville forsvare hunden sin

22/02/2023 08:51

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Den tre meter lange alligatoren i Florida startet med å angripe den 85 år gamle kvinnens hund, men endte så opp med å drepe den eldre kvinnen istedenfor.

En 85 år gammel kvinne ble drept av en alligator på Floridas østkyst da hun gikk tur med hunden sin ved en kanal i nærheten av hjemmet sitt i det såkalte Spanish Lakes Fairways pensjonistsamfunnet i Fort Pierce.

Den over tre meter lange reptilen angrep først kvinnens hund, som hun forsøkte å forsvare, hvoretter hun ble drept av alligatoren, ifølge det lokale politiet. Hunden overlevde.

En nabo som så hjelpeløst på, var helt forskrekket da kvinnen ble dratt ned i vannet av alligatoren. Angrepet skjedde mandag.

– Jeg så henne komme opp for å puste og jeg ba henne svømme mot en båt som var i nærheten, men hun ropte at hun ikke kunne fordi alligatoren hadde tatt tak i henne, sier øyenvitnet, den 77 år gamle Carol, til lokal TV-stasjon WPBF.

– Det var ingenting jeg kunne gjøre, legger hun til.

Et helikopter fra St Lucie County Sheriff's Office lokaliserte alligatoren kort tid etter, og jegere hentet den fra elven. Men den 85 år gamle kvinnen døde av skadene.

På Twitter kan du se hvordan det gikk da alligatorjegerne fanget alligatoren fra elva.

– Det kjempet hardt, sa alligatorjeger Robert Lilly til WPBF. Han anslår at alligatoren veide mellom 270 og 320 kilo.

Alligatorer er vanlige i Florida, soler seg i solen, går over en gate eller golfbane – eller slapper av i sumpene og elvene. Men det er sjelden de dreper eller skader mennesker alvorlig.

Fra 1948 til 2021 har 26 mennesker blitt dødelig bitt.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.