900 personer evakuert etter "kjemisk utslipp" i helsehus

08/04/2022 13:40

Emma Sletta

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Storbritannias hovedstad har i dag tidelig blitt rammet av et stort "kjemisk utslipp".

Det ‘kjemiske utslippet’ i hovedstaten har resultert i at 900 personer ble evakuert fra et helsesenter i London sentrum rundt klokken 09.00 i morges, 8. April.

Minst fem brannbiler og to ambulanser ble sendt til stedet, ifølge The Daily Star, der nødetatene målte ‘forhøyede’ nivåer av gasser i bygningen og startet en evakuering.

I en kort uttalelse skrev Brannvesenet i London at ‘en blanding av kjemikalier’ hadde resultert i høye nivåer av gass og røyk i bygningen.

Det er fortsatt mange brannmenn til stede i området, og det gjenstår å se om det er noen omkomne.

På Twitter skrev brannvesenet følgende: «Brannmannskaper er kalt ut til en kjemisk hendelse på et helsesenter i Canary Wharf. Rundt 900 personer er evakuert som en forholdsregel. Nødetatene er fortsatt på stedet.»

Dave Hill, brannvesenets beredskapssjef på helsestasjonen, sa: "Mannskaper har utført skanninger av bygningen og funnet forhøyede resultater. Brannmenn har ventilert bygningen og fortsetter å måle nivået av røyk. Vi har evakuert rundt 900 personer fra bygningen [...].”

Ved starten av evakueringen fikk de involverte beskjed om at det kunne ta opptil 90 minutter før de kunne komme inn i bygningen igjen. Det er imidlertid fortsatt barrierer rundt bygningen og hele området.

Situasjonen vil bli oppdatert på denne lenken.