Abortforkjempere gjør vanvittig «stunt» på direktesendt TV foran abortmotstander: Nå går klippet verden rundt

27/01/2022 09:25

Emma

Utland
Foto: Fox News 2
Foto: Fox News 2
To motsetninger må sies å ha møtt da en abortforkjemper tok en abortpille rett under nesen på en abortmotstander, og dermed avbrøt graviditeten på direktesendt TV.

Et klipp av de to motsetningene har gått viralt siden abortforkjemperen Jex Blackmore overrasket seerne, debattmotstanderne og vertene ved å svelge en abortpille midt i et direktesendt TV-show.

Seere på Fox News 2s debattshow, Let It Rip, fikk seg en overraskelse daBlackmore trakk frem en mifepristone-pille (som er en FDA-godkjent abortpille som kan brukes innen 10 uker) under en debatt om aborter. Det skriver Unilad.

– Jeg vil vise hvor lett det er, og hvor trygt det er, å ta en selv, sa abortaktivisten midtveis i programmet før han svelget abortpillen med et glass vann.

Foto: Fox News 2

Verten er tydelig sjokkert og får fummed seg opp til ordene: "Du er ikke gravid, er du?" som Blackmore svarer: "Jeg vil si at dette kommer til å avslutte en graviditet," som hun følger opp med ordene: "Dette er min tredje abort."

Se klippet fra programmet her.  

Blackmores «stunt» - eller provokasjon, kanskje - kom midt i en debatt om abort der anti-abortaktivisten Rebecca Kiessling også var til stede, og hun var tydeligvis både sjokkert og provosert av aborten, og senere uttalte at det er "ingen verdighet" i en hjemmeabort.

Klippet har siden gått viralt og fått mye publisitet, noe som har satt ny fyr på debatten om abort i USA, men mange har stilt spørsmål ved om det faktisk var en ekte abortpille og om Blackmore i det hele tatt var gravid.

Dette har imidlertid blitt bekreftet i en e-post til Metro Times, der hun bekreftet at det var en ekteabortpille, at hun var gravid og også forklarte at beslutningen ble tatt mens sendingen var i gang, da hun ønsket å vise andre hvor enkelt og trygt det er.

Hun sa også: "Abort er en vanlig og sikker medisinsk prosedyre omgitt av stigma. Stigma holder folk tause om sine personlige erfaringer og skaper rom for skadelige og unøyaktige fortellinger. Min handling ble gjort for å avkrefte noen av mytene [og] feilinformasjon og stigma. [...] for mange av oss er det en enkel prosess, og vi kan ta abort på våre egne premisser.

I et innlegg på Twitter kort tid etter sendingen skrev Blackmore: «Så jeg tok nettopp en abortpille på direktesendt TV #AbortpillerForEvigt.»

Blackmores deltakelse i debattprogrammet falt også sammen med 49-årsjubileet for en amerikansk høyesterettsavgjørelse om at amerikanske borgere har rett til en trygg og lovlig abort over hele USA.

Denne retten er imidlertid truet da Landets høyesterett skal avgjøre en sak senere i år som kan innføre restriksjoner på aborter i enkelte stater i USA.

Aktivistens opptreden på programmet er derfor en del av hennes kampanje i Detroit, der hun blant annet har lagt ut plakater i byen med en lenke til et nettsted der abortpiller kan bestilles til hjemmebruk. Bare pillene hun brukte i programmet.

Mifepristone er en av bare to godkjente abortpiller i USA, der den andre er misoprostol.

 

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.