Advokat dømt for drap får 40 års fengsel

02/04/2024 10:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Alex Murdaugh ble dømt til livstid i fengsel for drapet på sin kone og sønn. Han er også dømt for økonomisk kriminalitet.

Den tidligere amerikanske advokaten Alex Murdaugh, som i fjor ble dømt for drapet på sin kone og sønn, er dømt til 40 års fengsel.

Det skriver nyhetsbyrået AFP.

55 år gamle Murdaugh soner allerede en livstidsdom for drapet på sin kone, Maggie, og sønnen Paul.

Mandagens dom, avsagt i føderal domstol, kommer også etter at han ble dømt til 27 års fengsel i fjor.

Det skjedde etter at han hadde erkjent straffskyld for flere siktelser for å ha stjålet millioner av dollar fra kunder i firmaet hans.

Mandag var han så tilbake i retten for straffutmålingen i forbindelse med anklager om blant annet hvitvasking. Den 40-årige fengselsstraffen må sones samtidig med de 27 årene, slo dommeren fast.

I tillegg til fengselsstraff må den tidligere fremtredende advokaten betale over 8,7 millioner dollar til sine ofre, skriver CNN.

Murdaugh kommer fra en innflytelsesrik familie av advokater i byen Charleston, South Carolina.

Drapssaken hans fikk mye oppmerksomhet i media.

I fjor ble rettssaken sendt på TV, og før den nådde sin konklusjon hadde både Netflix og HBO Max gitt ut sin egen dokumentarserie.

Kona og sønnen ble skutt på nært hold ved noen hundehus på familiens eiendom.

Murdaugh nektet for å ha drept sin kone og sønn, men innrømmet å ha stjålet millioner av dollar fra klienter i advokatfirmaet hans for å betale for hans opioidavhengighet.

Blant påtalemyndighetenes sterkeste bevis var Murdaughs innrømmelse av at han hadde løyet om hvor han befant seg drapsnatten.