Airbnb med stor endring: Nå blir det forbudt

13/03/2024 20:00

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Fra 30. april er det ikke lenger lov.

Den elektroniske utleieportalen Airbnb forbyr nå sikkerhetskameraer i boliger som utleies.

Det opplyser selskapet i et blogginnlegg.

Tidligere har plattformen tillatt innendørs overvåking i fellesarealer som stuer og ganger, hvis kameraene var synlige og hvis det dukket opp i annonsen slik at gjester som leide plassen var klar over det.

På sosiale medier har imidlertid enkelte klaget over å finne kameraer som tilsynelatende har blitt forsøkt i det skjulte. I flere tilfeller i rom hvor du som leietaker skal kunne forvente privatliv, står det.

"Airbnb forbyr bruk av innendørs sikkerhetskameraer globalt for å forenkle retningslinjene våre for sikkerhetskameraer og andre enheter og for å fortsette å prioritere personvern i samfunnet vårt," sa innlegget.

De nye reglene trer i kraft 30. April.

Samtidig strammes også reglene om utendørs overvåking inn. Utleier må gjøre det klart for leietaker hvor de har overvåkningskameraer, og kameraene må ikke overvåke områder med for eksempel et utendørs bad eller badstue.

«Målet vårt var å skape nye, klare regler som gir fellesskapet vårt en klar følelse av hva vi kan forvente av Airbnb», sier Juniper Downs, leder for retningslinjer og partnerskap hos Airbnb.

Det vil fortsatt være tillatt å ringe med kameraer, på samme måte som lydmålere som kan overvåke støynivået i et rom ikke vil bli forbudt. De forblir tillatt av sikkerhetsmessige årsaker, heter det.

I innlegget utdypet ikke selskapet anklagene om at det ble funnet skjulte kameraer i de leide boligene i flere tilfeller.

I nettforumet Reddit har brukere beskrevet opplevelser der de angivelig har funnet kameraer på blant annet soverom.

I 2021 sa Airbnb til The Washington Post at «hendelser som involverer skjulte kameraer er sjeldne».

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.