Amsterdam introduserer nytt hotellforbud

18/04/2024 13:52

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Amsterdam forbyr nye hoteller i kampen mot masseturisme.

For å bekjempe masseturismens utfordringer har Amsterdam annonsert at de ikke lenger vil godkjenne bygging av nye hoteller.

Ifølge Reuters er denne beslutningen en del av en bredere strategi som tar sikte på å bevare byens levedyktighet for både innbyggere og besøkende.

Å finne en balanse

Bystyrets kunngjøring onsdag skisserte en fast holdning: opprettholde antallet hotellovernattinger på ikke mer enn 20 millioner per år.

"Vi ønsker å gjøre og holde byen livlig for innbyggere og besøkende. Dette betyr: ingen overturisme, ingen nye hoteller," uttalte byen i en pressemelding.

Denne policyen betyr at eventuelle nye hotellprosjekter bare kan fortsette hvis de erstatter eksisterende, opprettholder dagens antall soveplasser og tilbyr fordeler som økt bærekraft. Unntak fra denne nye regelen finnes for prosjekter som allerede hadde fått byggetillatelse før kunngjøringen.

Denne tilnærmingen er en del av Amsterdams pågående innsats for å forvalte turistsektoren mer bærekraftig.

Byen har tidligere tatt skritt for å redusere tilstrømningen av turister ved å målrette mot spesifikke typer turisme som bidrar til overbelastning og andre sosiale problemer, spesielt i det berømte Red Light District.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.