Arkeologer hevder å ha funnet Kleopatras grav

08/11/2022 13:09

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
En tunnel kuttet gjennom steinlag har blitt oppdaget under Egypts gamle Taposiris Magna-tempel, som kan føre til Kleopatras tapte grav.

Tunnelen som blir hyllet som et “geometrisk mirakel”, strekker tunnelen seg mer en 1,4 kilometer, måler rundt 1,8 meter i høyden og sier å ligne Eupalinos-tunnelen på den greske øya Samos - æret som en av de viktigste ingeniør prestasjonen i den klassiske verden. 

Arkeolog Kathleen Martinez ved Univeristy of San Domingo har vært overbevist i mer enn et tiår om at Egypts siste farao Cleopatra og hennes elsker Mark Antony ble sendt til hvile i tempelet, og er sikker på at tunnelen kan være veien til denne oppdagelsen.

Foto: Ministry of Tourism and Antiquities

Templet, som sitt navn betyr ‘Osiris’ store grav’, ligger i nærheten av den gamle egyptiske hovedstaden Alexandria. 

Martinez sier til Daily Mail at det er 1% sjanse for at dronningen ble gravlagt der, og hvis hun er det, vil det å finne restene av Egypts siste farao være “det viktigste funnet i det 21. Århundre”. 

Arkeologen mener at etter at Mark Antony drepte seg selv, etter hans nederlag av Octavian, la Cleopatra detaljerte planer på plass for at de begge skulle begraves der, noe som gjenspeiler myten. 

Martinez avdekket også flere viktige gjenstander inne i tempelet, inkludert mynter som bærer bildene og navnene til både dronning Cleopatra, Alexander den store, og en rekke halshuggede statuer av gudinnen Isis. Det skriver Daily Mail