Avslørt: Dianas skjulte hemmelighet for prins Charles

19/10/2020 00:39

Emma

Utland
Nå har det blitt avslørt at prinsesse Diana gjemte en stor hemmelighet for prins Charles under deres stormfulle ekteskap.

Mye har blitt skrevet om prins Charles og prinsesse Dianas ekteskap. Arvingen til tronen og hans kjære møttes i 1977, men det var bare noen få år senere at deres vennskap utviklet seg i en romantisk retning. Prins Charles fridde til Diana i februar 1981, og senere samme år gikk de separat inn i St Paul's Cathedral i den engelske hovedstaden London, men forlot det sammen som ektemenn.

Ekteskapet var imidlertid ikke en dans av roser. Kritikere har sagt at paret ikke passet sammen, akkurat som aldersforskjellen på 13 også antas å ha spilt en rolle i ekteskapets sammenbrudd. Det er imidlertid sikkert at 11 år etter at de hadde sagt ja til hverandre i kirken, gikk den britiske statsministeren John Major foran det engelske parlamentet og kunngjorde at prins Charles og prinsesse Diana ville bli separert.

Før det hadde de to sønner. Prins William og prins Harry, for tiden nummer to og tredje i rekken til den britiske tronen. Det har siden blitt avslørt, men at prins Diana holdt en hemmelighet av en av guttene for seg selv som hun visste sannheten ville skuffe prins Charles.

Ville ikke fortelle sannheten

Det er mediet Cheat Sheet som forteller historien, som har dukket opp i bok kalt Diana: Here True Story. Boken har noen år på ryggen da den først ble utgitt i 1992.

Siden parets første sønn - prins William - ble født i 1982, hadde paret planlagt å få et annet barn. Nå som de fikk en sønn, håpet prins Charles at den neste i køen ville være en jente. Som du vet, er det ikke så lett å planlegge, selv for kongelige. Da det var tid for andre barn å komme til verden, visste prinsesse Diana imidlertid at hun ville skuffe Charles. Det sier hun i boken.

"Jeg visste at det ville bli en gutt fordi jeg kunne se det på en skanning. Charles ville ha to barn, og han ville ha en jente. Jeg visste at det ville bli en gutt, men jeg sa det ikke," sier prinsesse Diana.

Da parets andre barn - prins Harry - kom til verden, kunne ikke faren skjule sin skuffelse over at prinsen ikke var en prinsesse.

"Vi var så skuffet - vi trodde han skulle bli en jente," sa prins Charles til sin svigermor, som også var til stede. Ifølge boken fikk det prinsesse Diana til å reagere raskt og kraftig.

"Du bør innse at du er heldig fordi du har hatt et barn som er født normalt"