Baby servietter gjorde dette til en åtte år gammel jente

19/11/2020 13:37

Emma

Utland
Babyservietter kan forårsake røde, kløende og skjellete. Det er advarselen fra amerikanske forskere i en ny rapport, ifølge NBC News. Inntil nå har det ikke vært noen kjente tilfeller av allergiske reaksjoner på grunn av de populære våtserviettene i USA. Men dette kan være fordi de allergiske reaksjonene oppfattes og behandles som andre lidelser - som barndomssår og psoriasis. - Jeg tror det er mer vanlig enn folk tror, sier medforfatter av rapporten, Mary Wu Chang, førsteamanuensis i dermatologi ved University of Connecticut School of Medicine. Hun har sett flere tilfeller av barn som har utviklet mystiske allergier og nevner blant annet en åtte år gammel jente som plutselig hadde alvorlige rundt munnen og på baken. Jenta ble behandlet med antibiotika, men fortsatte å komme tilbake. Se bildet i full størrelse nederst i artikkelen Dette fikk Mary Wu Chang til å vurdere om plager var konsekvensen av en allergisk reaksjon. Hun spurte moren hva jenta brukte til å rydde seg opp, og svaret fikk en bjelle til å ringe. Foreleseren hadde lest en rapport om en belgisk mann som hadde hatt en allergisk reaksjon på grunn av stoffet metylsotiazolinon, som brukes til å bevare fuktighet i våtservietter. Den åtte år gamle jenta ble senere testet positivt for samme type allergi. Da hun sluttet å bruke serviettene, forsvant. Flere andre barn har siden nærmet seg med samme type, står det. Klinisk førsteamanuensis i dermatologi ved University of Pittsburgh Medical Center, Robin Gehris, anser oppdagelsen som viktig. Han er bekymret for den utbredte bruken av babyservietter. Robin Gehris anbefaler at foreldre i stedet fukter papirhåndklær og bruker det til å rengjøre barna sine. På denne måten unngår allergifremkallende stoffer.  

Babyservietter kan forårsake røde, kløende og skjellete.

Det er advarselen fra amerikanske forskere i en ny rapport, ifølge NBC News.

Inntil nå har det ikke vært noen kjente tilfeller av allergiske reaksjoner på grunn av de populære våtserviettene i USA. Men dette kan være fordi de allergiske reaksjonene oppfattes og behandles som andre lidelser - som barndomssår og psoriasis.

- Jeg tror det er mer vanlig enn folk tror, sier medforfatter av rapporten, Mary Wu Chang, førsteamanuensis i dermatologi ved University of Connecticut School of Medicine.

Hun har sett flere tilfeller av barn som har utviklet mystiske allergier og nevner blant annet en åtte år gammel jente som plutselig hadde alvorlige rundt munnen og på baken.

Jenta ble behandlet med antibiotika, men fortsatte å komme tilbake.

Se bildet i full størrelse nederst i artikkelen

Dette fikk Mary Wu Chang til å vurdere om plager var konsekvensen av en allergisk reaksjon. Hun spurte moren hva jenta brukte til å rydde seg opp, og svaret fikk en bjelle til å ringe.

Foreleseren hadde lest en rapport om en belgisk mann som hadde hatt en allergisk reaksjon på grunn av stoffet metylsotiazolinon, som brukes til å bevare fuktighet i våtservietter.

Den åtte år gamle jenta ble senere testet positivt for samme type allergi. Da hun sluttet å bruke serviettene, forsvant.

Flere andre barn har siden nærmet seg med samme type, står det.

Klinisk førsteamanuensis i dermatologi ved University of Pittsburgh Medical Center, Robin Gehris, anser oppdagelsen som viktig. Han er bekymret for den utbredte bruken av babyservietter.

Robin Gehris anbefaler at foreldre i stedet fukter papirhåndklær og bruker det til å rengjøre barna sine. På denne måten unngår allergifremkallende stoffer.