Barnehagepersonale pågrepet for å ha gitt sovemiddel til småbarn

06/03/2018

Anniken Hauge

Utland
Tre kvinner er pågrepet etter de angivelig ga barna sovemiddel i den amerikanske barnehagen hvor de er ansatt.

Tre kvinnelige medarbeidere fra en barnehage som ligger i området rundt Chicago i den amerikanske staten Illinois, er blitt arrestert fordi angivelig har gitt barna vingummibamser med melatonin.

32-årige Kristen Lauletta, 19-årige Jessica Heyse og 25-årige Ashley Helfenbein har ifølge politiet innrømmet at de ga barna sovemiddelet for å få dem til å slappe av.

Det skriver BBC.

Ifølge politiet har lederen av institusjonen forklart hvordan kvinnene ga vingummibamsene til barnehagens 12 barn uten foreldrenes samtykke.

Kvinne skal ha forklart politiet at de ikke fant det upassende da det er snakk om medisin uten resept.

Melatonin er et hormon som dannes i hjernen og i øyets netthinne. Det dannes spesielt i døgnets mørke timer og fremkaller søvnighet. Hormonet kan også fremstilles syntetisk som en tablett, som altså brukes ved søvnforstyrrelser.

Nevrolig Anna Ivanenko uttaler til Chicago Tribune Newspaper at det er ‘en veldig upassende og potensielt farlig handling’ å gi melatonin til barna uten foreldrenes samtykke.

Ifølge myndighetene er de tre medarbeiderne også siktet for å ha utsatt barna for fare. Barnas foreldre er informert om hendelsen.

Saken er nå i gang med å bli etterforsket nærmere. Etter planen skal de tre kvinnene møte i retten 4. april 2018.

 

 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.