Bestemor dø i fengsel: Anklages for å ha smuglet kokain

21/10/2021 12:39

Emma Sletta

Utland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
72 år gamle Susan Clarke døde av brystkreft alene i et portugisisk fengsel.

Det britiske paret Roger og Sue Clarke levde et liv på førsteklasse, de reiste verden rundt og nøt livet.

Men for to år siden endte luksusen brått. De ble stoppet av politiet om bord på et luksusskip utenfor kysten av Portugal nær Lisboa av narkotikapoliti.

I Roger og Sues kofferter fant politiet kokain verdt flere millioner dollar, og de ble derfor fengslet på stedet.

10. oktober i år døde Sue Clarke av brystkreft alene i et portugisisk fengsel.

Det skriver Daily Mail og The Mirror.

Skulle bli utlevert

Den 72 år gamle pensjonerte sekretæren har vært fengslet i to år separat fra mannen sin, som holdes i et annet fengsel. Begge ble dømt til åtte års fengsel for narkotikasmugling i 2019.

Ifølge Roger har de søkt om å bli utlevert til England for å sone resten av straffen der. Angivelig skulle dette også ha lyktes, men det rekker altså ikke Sue.

Politiet klarte å bevise at det britiske paret hadde tatt turen fire ganger fra Caribia til Portugal og videre til England.

Sue og Roger ble i 2009 dømt for å ha smuglet 240 kilo hasj inn i Norge. Etter å ha sonet dommen, flyttet de til Sør-Spania.

Snyt av smuglere

Ifølge The Telegraph hadde paret bare en inntekt på rundt 16.000 kroner i måneden fra den offentlige førtidspensjoneringen.

Roger på 72, har fortalt aktoratet at de ble lurt av jamaicanske entreprenør til å smugle narkotikaen. Uten at de visste det.

Pensjonisten trodde angivelig at han solgte eksotiske frukter fra den karibiske øya St Lucia. De skulle selges til det eksklusive engelske varehuset Harrods.

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.