Biden: Vil gjøre alt for å unngå dette

21/10/2022

Emma Hansen

Utland
Biden bør ikke under noen omstendigheter støte på Putin hvis det er opp til USA.

Det melder Politico.

Ikke engang et raskt bilde eller en uformell prat i gangen mellom offisielle møter er i sikte, hvis det er opp til amerikanske myndigheter.

I forrige uke åpnet Biden døren for et møte mellom ham og Putin for å diskutere utlevering av amerikanske fanger i Russland, inkludert WNBA-stjernen Brittney Griner. Men det kommer visstnok ikke til å skje. Og årsaken er ganske enkelt krigen i Ukraina

– Vi vet hva president Biden mener om president Putin. Han tror han er en morder. Han mener han er en krigsforbryter. Vanligvis møter du ikke mordere og krigsforbrytere, sier William Taylor, USAs tidligere ambassadør til Ukraina.

De to presidentene har bare møttes personlig én gang tilbake sommeren 2021 i Genève, og i dagene før invasjonen av Ukraina var det stor telefonaktivitet da Russland truet med brann og raseri. Men siden da har forholdet mellom supermaktene bare kjølnet mer og mer og er nå isete.

En tidligere senioradmiral som ledet NATOs allierte i Europa mener imidlertid Biden gjør en feil.

"Han bør begynne med å kjempe for Brittney Griners løslatelse, men også benytte anledningen til å se Putin i øynene og fortelle ham at han vil tape. Og at han er på kollisjonskurs med skjebnen og at det vil ende dårlig for ham," sier Stavridis.

G20-møtet finner sted på Bali i november.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.