Bill Gates donerer gigantisk milliarderbeløp: Ønsker å gå av prestisjefylt liste

15/07/2022 09:28

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bill Gates vil bli kvitt formuen sin.

Bill Gates har vært en meget velstående herre i mange år. Faktisk så velstående at han for en tid var den rikeste personen i verden. Elon Musk har imidlertid overtatt denne tittelen siden den gang. Bill Gates har heller aldri vært sjenert over å dele sin formue til veldedige organisasjoner.

Han lovet også tilbake i 2010 at hele hans formue skulle gis bort. Bill Gates har tjent ganske mye penger siden den gang, men nå går en heftig del av det til Gates' fond. Han har nettopp donert 141 milliarder kroner til stiftelsen, som også er en av verdens største private veldedighetsorganisasjoner.

"Når jeg ser fremover, planlegger jeg å gi nesten all min formue til stiftelsen. Jeg vil rykke ned og på et tidspunkt helt ut av listen over verdens rikeste mennesker," skriver Bill Gates på Twitter.

De mange milliardene vil bli brukt på å forsøke å løse store problemer som pandemier, spedbarnsdødelighet, sykdomskontroll, hungersnød, klimatilpasning, likestilling og utdanning, skriver han.

Bill Gates er nummer fem på Forbes Magazines liste over verdens rikeste mennesker. Som sagt er Tesla-eier Elon Musk for tiden verdens rikeste. Det, i tillegg til Tesla, skyldes også romselskapet SpaceX, som nylig har landet en stor avtale med NASA.

Når Andreas Mogensen går ut i verdensrommet igjen, vil det også være i et SpaceX-fartøy. Jeff Bezos, som står bak Amazon, har også en større formue enn Bill Gates. Men som de viktigste bidragene til stiftelsen viser, ønsker ikke Bill Gates å være så rik.