Bizar TikTok Trend: Helsepersonell filmer seg selv når en pasient dør

11/07/2022 08:08

Emma

Utland
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
Leger, sykepleiere og andre helsepersonell bruker den sosiale videoplattformen TikTok for å dele sine reaksjoner etter en pasients død.

Den nye TikTok-trenden skal bidra til å fremheve hvordan folk som jobber i den medisinske verden blir påvirket i hverdagen.

Men det bør ikke ta lang tid før trenden ble fanget i stykker, fordi det er et hav av Twitter-brukere som slår ut på den.

– Jeg mistet mange pasienter under pandemien, veldig mange. Men denne typen performativt avfall får meg til å treffe et nivå av raseri som ikke kan beskrives med ord, skrev en Twitter-bruker.

Foto: Tiktok

"Pasienten døde. La meg sette opp telefonen min og spille inn en video som viser hvor traumatisert jeg er," legger en annen til.

"Når du er følelsesmessig opprørt over tapet av et liv - med rette - men så trekker oppmerksomhet til deg selv slik at andre kan se at du er opprørt, så handler det ikke lenger om personen som døde eller om deres minne, men heller om deg selv. Det kalles narsissisme," kommer fra en tredjedel.

Daily Mail skriver at flere TikTok-brukere har sluttet seg til trenden ved å dele videoer som viser at de ser synlig sjokkert ut, mens noen også har skrevet en tekst som forklarer hvordan pasienten døde.

Foto: Tiktok

TikTok-tilbakeslaget har vært så voldsomt at mange måtte slå av kommentarfeltet fordi det var så mange frekke kommentarer.

Det er enda flere som har måttet slette brukeren helt.

Det er ingen tvil om at det kan være utrolig vanskelig å jobbe i helsevesenet, spesielt når det gjelder psykisk helse.

Behandlinger, saksbehandling og håndtering av uregjerlige mennesker kan ta en toll på folk.

Og det er bare i løpet av en vanlig dag.

Men det endrer ikke det faktum at mange ønsker at denne trenden bare skal sove i så snart som mulig.