Blinde Pia ville handle i matbutikk: Så fikk hun iskald melding av de ansatte

29/11/2017 12:30

Anniken Hauge

Utland
En 73-årig blind kvinne fikk beskjed om at hun ikke var velkommen i sin lokale matbutikk Fakta i Danmark. Butikkjeden som er eid av danske Coop, står fast på beslutningen.

Tirsdag i i forrige uke hadde blinde Pia Guldberg fra byen Nivå nord for København, satt kursen mot sin lokale matbutikk i selskap med sin trofaste førerhund, Sasha.

Men da den 73-årige kvinnen ankom butikken, fikk hun beskjed om å holde seg unna fordi butikkens ansatte hadde det travelt. Det skriver danske Ekstra Bladet.

Forklaringen skal være at Pia Guldberg pleier å bli ledsaget gjennom butikken av en ansatt som hjelper henne å finne varer, når hun besøker den lokale matbutikken cirka annenhver uke.

Hun pleier riktignok bare å handle de mest nødvendige tingene, og tirsdag skulle Pia Guldberg kun ha en ost.

Allikevel fikk hun beskjed om å komme tilbake når det var mindre travelt. En beskjed som virkelig såret den eldre kvinnen.

- Jeg har jo ikke lyst til å være til bry, men jeg ble veldig lei meg - utrolig lei meg, sier hun til Ekstra Bladet og forklarer at ’alt raste sammen’ innvending da hun fikk avvisningen.

Pia Guldberg forklarte de ansatte at hun følte seg diskriminert, men fikk bare den samme beskjeden tilbake – at hun skulle holde seg unna butikken på bestemte tidspunkt når de har det mest travelt.

Det er ikke første gang Pia Guldberg blir avvist i en matbutikk - for et par år siden opplevde hun på samme vis å bli nektet hjelp til innkjøpene sine i en butikk fra samme kjede.

- Jeg forstår at de kan ha det travelt, men de har fem minutter til å hjelpe meg. Jeg står alltid veldig tålmodig og venter, og jeg handler bare småting, sier Pia Guldberg til avisen.

Faktas eiere i danske Coop støtter avvisningen og fastslår at det er handlet helt etter reglene. Det forklarer kommunikasonsdirektør i danske Coop, Jens Juul Jensen:

- Hvis butikken ellers er ubemannet eller de har travelt, så er det helt i orden at personalet sier at de ikke har tid til å hjelpe, sier han til Ekstra Bladet, og fastslår at Fakta er en lavprisbutikk og at det derfor som oftest er lav bemanning.

Man kan altså ikke forvente å få hjelp hvis man er i en lignende situasjon.

Les også: Pleiehjem opplever liv og lykkelige dager: Ponnier fikk demente eldre til å våkne