Bønder er skrekkslagne etter en sau fødte denne skapningen - kaller det for en blanding av et menneske og et beist

22/06/2017 19:30

Anniken Hauge

Utland
Ja, du leste riktig. Overtroiske bønder i Sør-Afrika er skrekkslagne etter en sau har født en merkverdig skapning de mener må være sendt fra djevelen.

Et lam er ikke bare et lam. Det fikk innbyggerne og bøndene i den lille Sør-Afrikanske byen Ladt Frere erfare, da en sau fødte de de eldre beboerne kalte en blanding av et menneske og et beist sendt fra djevelen. 

Det skriver Dailymail

Det spesielle lammet var dødt ved fødselen. 

Overtroiske beboere har levd i frykt siden før fødselen til denne skapningen som de eldre kaller et halvt menneske og et halvt dyr. 

I byen med 4000 indbyggere tror man på ånder og overtro, så da panikken hadde spredt seg ble det sendt bud etter eksperter som kunne fastlegge hvilken skapning det var snakk om. 

Sjefsdyrlegen Lubabalo Mrwebi var rask til å innrømme at lammet faktisk liknet litt på et menneske. Men han kunne berolige de skrekkslagne innbyggerne:

- Vi kan bekrefte at bildet av lammet ikke er falskt, men lammet er født deformert hvilket gjør at det ser menneskelig ut. Det er verdt å notere seg at en sau har 28 par kromosomer, mens et menneske har 23.

Så en eventuell myte om at eggceller fra en sau kan parres med sæd fra et menneske har ikke noe for seg, sa han i følge Daily Mail.

Mange av de 4.000 innbyggerne og bøndene var overbeviste om at dyresex og hekseri var årsaken. 

Dyrelegen fortalte at lammet var blitt deformert på grunn av en infeksjon under graviditeten. Infeksjonen menes å komme fra en mygg som bærer viruset Rift Valley Fever, som har satt seg fast på sauen.  Det har gjort at lammet ikke har utviklet seg optimalt og medført det deformerte uttrykket som skapningen var født med. 

Der ble foretatt en obduksjon av lammet og resultatet vil bli sendt ut til innbyggerne som frykter at det var snakk om heksekrefter. En innbygger ble sitert for å si følgende: 

- Da de eldre så det, sa de at det var sendt fra djevelen etter en parring mellom mann og en sau. Det er mange som er redde, og blir ikke lettet før dyret blir brent. 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.